_MG_3163СРЂАН АМИЏИЋ (носилац листе) је рођен 1980. у Бањој Луци. Доктор је економских наука из уже научне области економска теорија, анализа и политика. Од 2012. изабран у звање доцента за ужу научну област Теоријска економија на Економском факултету Универзитета у Бањој Луци. Рад на више пројеката Института економских наука Економског факултета Универзитета у Бањој Луци. Изабран је за народног посланика у деветом сазиву Народне скупштине Републике Српске за период 2014-2018. Потпредсјендик је Градског одбора СНСД-а Бања Лука и члан Предсједништва ГрО. Ожењен, отац два дјетета.

2. СНЕЖАНА КУТЛЕШИЋ-СТЕВИЋ

Snežana KutlešićСнежана Кутлешић-Стевић je рођена 1971. године у Бањoј Луци, а дипломирала је на Медицинском факултету у Бањалуци 1997. године. Од 1997. до 1998. године је радила као љекар у Дому здравља Лакташи, а од 1998. до 2008. је радила у Дому здравља Бањалука. Од 2008. ради у ЗФМР „Др Мирослав Зотовић“ у Бањалуци. Специјализацију из плућних болести је почела 2002. године, а положила специјалистички испит 2006. године одличном оцјеном. Дио специјалистичког стажа је обавила у Институту за плућне болести у Сремској Каменици. Аутор је и коаутор преко 40 радова који су објављени у домаћим и страним часописима. Члан је Европске асоцијације пулмолога (ЕРС). Удата је, и мајка је два сина.  

3. НЕНАД ГРБИЋ

Nenad GrbićНенад Грбић је рођен 1978. године у Бањој Луци. Основну и средњу школу завршио је у Бањалуци. Као кандидат СНСД-а за одборника у Скупштини Града 2012. имао је индивидуално најбољи изборни резултат на нашој листи (5.306 гласова) и као одборник са највише гласова уопште, провео је претходни четворогодишњи мандат у Скупштини Града. Власник је СУР „СПИД“ Рекавице Бања Лука, у којој запошљава 25 радника. У регистрованој дјелатности предузеће обавља: производњу бетонских блокова, те угоститељство и трговину. У свом опису наводи и да је хуманиста и човјек великог срца. Ожењен је, и отац је троје дјеце.

4. ДРАШКО ИЛИЋ

Draško IlićДрашко Илић је рођен 1961. године у Крупи на Врбасу. Дипломирани eкономиста је по занимању, а запослен је у ДОО „Еко Еуро-тим“ Бања Лука, на позицији менаџера предузећа. Члан је СНСД-а од 1996. године, дакле од самог оснивања. Од 2004. године па све до данас одборник је у Скупштини града Бања Лука. Члан је Предсједништва Градског одбора, члан је и Главног одбора СНСД-а. Предсједник је подручног фудбалског савеза Бања Лука, предсједник је и Фудбалског клуба „Крупа“. Члан је генералне скупштине Фудбалског савеза БиХ. Присутан је у више организација и удружења грађана. Оснивач је Међународног интернационалног центра Крупа (организатор и водитељ ликовне и вајарске колоније градова партнера чија дјела попут споменика Бану Милосављевићу, Бранку Ћопићу, Петру Кочићу и многа друга дјела и слике данас красе Бањалучке тргове, институције и установе). Често учествује у хуманитарним акцијама. Ожењен је, отац двоје дјеце, и дјед петоро унучади.

5. ГОРДАНА ЛИХОВИЋ

Gordana LihovićГордана Лиховић је рођена 1960. године у Бањој Луци. Инжењер je електротехнике и магистар пословне економије. Као инжењер за развој нових производа радила је у Чајавецу – Фабрика сигналних уређаја у Лакташима. Од 1993. године запослена је у Електрокрајини у Бањој Луци, гдје је шест година била руководилац Службе продаје, контроле и наплате. Иновације и предузетништво, посебно предузетништво жена  су области у којима се ангажује с посебним успјехом и еланом. За себе каже да је ведра особа, увијек спремна да саслуша саговорника, посавјетује и помогне кад год је то могуће. Предсједник је Актива жена социјалдемократа Бања Лука и члан Предсједништва ГрО СНСД Бања Лука.

6. СТАНИСЛАВ ПАЛИЈА

Stanislav PalijaСтанислав Палија је рођен 1975. године у Сиску. Дипломирао је на Медицинском факултету у Бањој Луци, гдје је завршио и специјализацију из ортопедије са трауматологијом.

У међувремену завршио је и постдипломске студије из области здравственог менаџмента. Члан је љекарског тима Одјељења за ортопедску хирургију Завода „Др Мирослав Зотовић“. Аутор је и коаутор више од 70 научних радова објављених у стручним часописима и на међународним конгресима. Био је један од оснивача Студентске уније Републике Српске и њен први предсједник, као и предсједник Савеза студената Медицинског факултета, те члан Извршног одбора Омладинског савјета Републике Српске. Покретач је разних друштвених активности у Бањој Луци организујући спортске, културне, стручне и добротворне манифестације. Члан је СНСД-а од 1998. године, и активно је учествовао у свим изборним кампањама и активностима. Потпредсједник је Градског одбора СНСД-а Бања Лука и члан Главног одбора СНСД-а. Учесник је Отаџбинског рата од 1993-1995. године. Ожењен је, и отац је једног дјетета.

7. АЛЕКСАНДАР БУЗАКОВИЋ

BuzakAлександар Бузаковић је рођен 1990. године у Бањој Луци. Основну и средњу Електротехничку школу завршио у Бања Луци.  Апсолвент је на Електротехничком факултету у Бања Луци на смјеру „Рачунарство и информатика“. Запослен je у компанији „Ланако“, као софтвер инжењер у сектору за „Развој и производњу софтвера“. У СНСД-у је активан члан већ 10 година од своје 16. године, и обављао разне функције у организацији Младих социјалдемократа. Тренутно је предсједник Младих социјалдемократа Бањалуке, члан је Главног одбора и Градског одбора СНСД, као и Предсједништва ГрО СНСД Бањалука. Поред посла и политичког ангажмана, волонтерске и хуманитарне акције су  области у којима се ангажује. За себе каже да је тимски играч, увијек спреман да даје, а и да саслуша конструктивне приједлоге.

8. НАТАША МАРИЋ-УДОВЧИЋ

_MG_7238Наташа Марић-Удовчић је рођена 1975. године у Бањој Луци. Основну школу и Гимназију завршила је у Бањалуци. Дипломирала је на Факултету за пословне студије у Београду и стекла је звање дипломирани економиста.

Радила је у Фабрици дувана Бања Лука, предузећу Еуроинтегра, а од 2006. године је запослена у Предузећу за поштански саобраћај РС на мјесту руководиоца Службе за набавку.

У СНСД-а је од оснивање обављала дужности у разним органим градске организације: потпредсједница Градског одбора БЛ, члан Извршног одбора ГО, члан Градског одбора, члан Извршног одбора Актива жена, те била одборница у мандату 2008 -2012. Тренутно је члан Градског одбора Бања Лука и Рејонског одбора Лауш. Активна је у Рејонском одбору Лауш и, како наводи, у свим активностима везаним за рад на том терену. Удата је, и мајка је једног сина.

9. НЕВЕНА ТОДОРОВИЋ

_MG_2549Мр сци. др Невена Тодоровић је рођена 1973. године у Санском Мосту. Средњу Медицинску школу и Медицински факултет завршила је у Бањој Луци. Као специјалиста породичне медицине ради у ЈЗУ “Дом здравља” Бања Лука, обавља и функцију помоћника директора за медицинска послове. На катедри Породичне медицине Медицинског факултета у Бањој Луци изабрана је за вишег асистента.
Активно је учествовала у бројним едукацијама у породичној медицини, пројектима које је проводило Министарство здравља и социјалне заштите РС, као и на многим националним и интернационалним стручним скуповима и објавила је више научних и стручних публикација у часописима и зборницима.
Као активан члан Савеза независних социјалдемократа РеО Обилићево, како каже, учествовала је на бројним скуповима и акцијама које је организовао и предлагао Предсједник странке, Главни одбор и Градски одбор странке… Члан је Градског одбора СНСД Бања Лука од 2013. године и Савјета за здравство Градског одбора СНСД Бања Лука. Удата је, и мајка је два сина.  

10. ЗОРАН ПОПОВИЋ

_MG_2632Зоран Поповић је рођен 1971. у Бањој Луци. Завршио je средњу Геодетску школу 1990. у Бањалуци. Учесник је Одбрамбено – отаџбинског рата. Дипломирао је на Шумарском факултету 2000. год у Бањалуци. Запослен је у Шумском газдинства од 2001. Радио је на пословима руководиоца Сектора приватних шума и руководиоца Шумске управе у Челницу, а данас обавља посао техничког директора у Шумском газдинству Бањалука.

Активан је члан СНСД-а од 2005. године. Од 2013. године предсједник је Рејонског одбора Старчевица. Члан је Предсједништва ГрО СНСД-а, и члан Главног одбора СНСД. Каже да је био некада активан спортиста и кошаркашки тренер, а данас воли и подржава све спортске активности. Ожењен је, отац двоје дјеце.

11. ЉИЉА ПЕТРОВИЋ-ЗЕЧИЋ

_MG_2514Љиља Петровић-Зечић је рођена 1970. године у Бањој Луци. Дипломирала је на Одсјеку за српски језик и књижевност Филолошког факултета Универзитета у Бањој Луци. Директор је Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске од 2011. године. У свом раду залаже се за очување српског језика, културног насљеђа, подстицању цјеложивотног учења, развој науке и образовања у Републици Српској, а поштујући и уважавајући и друге народе и њихове културе.

Добитник је престижне награде Златна значка коју додјељује Културно-просвјетна заједница Србије и Министарство културе и информисања Србије за несебичан, предан и дуготрајан рад и стваралачки допринос у ширењу културе.

12. МАРИНКО УМИЧЕВИЋ

Marinko UmicevicМаринко Умичевић је рођен 1957. године у Бањој Луци, гдје је завршио основну и средњу школу. Технолошки факултет је завршио у Загребу, гдје је стекао звање инжењер обућарске технологије.

Радио је у Фабрици обуће “Босна” од 1974. године, да би потом три године био на функцији техничког директора у Творници обуће “БМ” у Бронзаном Мајдану. Покренуо је оснивање Творнице обуће “Бема” д.о.о., 2004. године, те након три године пословну јединицу “Бема 2” у Мркоњић Граду. Отворио је у току 2015. и 2016. године два малопродајна објекта – продавнице домаћих производа, обуће, у Бањалуци и Мркоњић Граду.

Тренутно је запослен на мјесту техничког директора Творнице обуће “Бема” д.о.о. Добитник је признања за привредну личност 2006. године, те награде за менаџера године 2011, 2014. и 2015. године. Добитник Плакете града Бања Лука, поводом дана Града за изузетно остварење у области привреде и хуманости за 2015. годину.

Предсједник је Кошаркашког клуба инвалида “Врбас” Бања Лука и Савеза кошарке у колицима Републике Српске, савјетник је за привреду у кабинету предсједника Републике Српске. Добитник је плакете Независних новина за помоћ у раду особа са инвалидитетом. Бави се хуманитарним радом. Ожењен је, и отац је двоје дјеце.

13. MИЛКИЦА НИКИЋ

Milkica NikićМилкица Мила Никић, дјевојачки Чудић, је рођена 1969. године у Бањој Луци. Завршила је Гимназију у Бањој Луци, а по занимању је професор разредне наставе. Радни однос је засновала 1991. године у Основној школи „Ћирило и Методије“ у Пискавици. У Основну школу „Јован Цвијић“ прераспоређена је 1992. године на мјесто наставника ликовне културе. Од 2014. обавља дужност директора у истоименој школи. Говори енглески језик. У свом опису каже да је професионална, комуникативна, добро организована и самоинцијативна, те да је максимално професионално орјентисана и да даје све од себе да допринесе колективу у коме ради. Удата је, и мајка је троје дјеце.

14. БОЈАН ГЛАМОЧАНИН

Bojan GlamočaninБојан Гламочанин је рођен 1978. године у Бањој Луци. Завршио је бањалучку Гимназију, па медицински факултет, одсјек стоматологија. По струци је др стоматологије, те докторант стоматолошких наука. Оснивач је и власник Здравствене установе Стоматолошка амбуланта „City dent“ Бања Лука. Предсједник је Друштва специјалиста доктора стоматологије РС, члан је Управног одбора Удружења приватних доктора стоматологије РС, члан је Ортодонтског удружења Србије, члан је Европског ортодонтског друштва, члан је и Америчког друштва ортодоната … Предсједник је МО Дракулић 3, члан Предсједништва ГрО СНСД-а и члан Савјета за здравство ГрО СНСД-а. Ожењен је, и отац је једног дјетета.

15. ЛАЗО ШЕШИЋ

Lazo ŠešićЛазо Шешић је рођен 1951. године у Горњој Пискавици.
Степен образовања – пети. Запослен је био у “Сточару” од 1970. године, а самостални предузетник је постао 1980. године, и у том својству је до данас. Како каже преданим радом и коректним односом према пословима и сарадницима стиче репутацију поштеног и поузданог привредника, што му помаже да развије започети посао тако да данас има погон за клање, производњу и прераду меса, “Меснице код Лазе” и роштиљницу. Био је одборник у једном сазиву Скупштине Града. Предсједник је  Скупштине Занатске коморе РС. Члан је УО КУД “Пискавица”. Домаћин је и организатор културно – туристичке манифестације „Зимско прело“ у Пискавици. Добитник је априлске награде Града Бања Лука, те многих захвалница и повеља за хуманитарни рад. Ожењен је, и отац је двоје дјеце.

16. ВИНКА ВУЧЕНОВИЋ

Vinka VučenovićВинка Вученовић је рођена 1962. године у Крминама. А од 1972. до 1991. год. живјела је у Хрватској. Након избијања сукоба одлази из Хрватске, и за мјесто свог пребивалишта бира Бању Луку.

Члан је СНСД-а од 1999. (активан). Звање Економског техничара је стекла 1980., а дипломирани економиста предузетничке економије је од 2008. године. Од 2008. године па до данас ради у “Банци Српске” А.Д. Бања Лука. Напунила је 35 год. радног стажа.

Члан је Предсједништва Актива жена социјалдемократа Бања Лука, у Предсједништву је Црвеног крста МЈ Залужани, потпредсједник МО Залужани 3, члан Савјета Мјесне заједнице Залужани, Куљани и Пријечани у два сазива.

Има троје дјеце, и бака је четворо унучади.

17. ДРАГОМИР БАТАР

gДрагомир Батар је рођен 1969. године у Бањалуци. Средња стручна спрема, приватни предузетник … Директор је и власник приватног предузећа “Батар комерц” Д.О.О. Бања Лука. Предсједник је Фудбалског клуба “Гомионица” Бронзани Мајдан, која је 8 година наступала у Другој лиги Републике Српске. Члан је Скупштине Боксерског клуба “Славија” Бања Лука, гдје је био дугогодишњи члан – такмичар. Са Славијом је био и омладински првак БиХ 1986. године, у полутешкој категорији.

Каже да је цијели живот активан у свом мјесту Бронзани Мајдан, и шире на подручју Града Бања Лука, и да је учествовао у многобројним хуманитарним и другим активностима. Члан је ГрО СНСД Бања Лука, предсједник Рејонског одбора 14, те члан Главног одбора СНСД-а. Ожењен је, и отац је двоје дјеце.

18. НАДА ЈОВАНИЋ

13920644_10207291832202670_2008279133480320517_nНада Јованић је рођена 1952. у Бањој Луци. Економски је техничар, у пензији. Симпатизер странке од оснивања, а активан члан је од 2003. године. Предсједник је МО Центар 2-2, члан је Предсједништва АЖС Бања Лука, координатор је Актива пензионера Рејон 2. Провела је радни вијек (40 год.) у “Електрокрајини” Бања Лука. Добровољни је давалац крви, почев од 1971. године, са 40 даривања. Као предсједник Добровољних давалаца крви “Електрокрајине” учествовала је у формирању ДДК Града Бања Лука, и формирању Савеза ДДК РС. Предсједник је Мјесног удружења пензионера Центар 2. Мајка сина Дражена, професора српског језика и књижевности.

19. ИГОР ВИДОВИЋ

Igor VidovićИгор Видовић је рођен 1975. године у Бањалуци, гдје је завршио основну, средњу школу те Електротехнички факултет са звањем дипломирани инжењер електротехнике.

Био је запослен у Телекомуникацијама Републике Српске и у Управи за индиректно опорезивање, а у мандату од 2004. до 2008. године обављао је функцију одборника у Скупштини града Бањалука. У мандату 2013-2014., обављао је функцију министра за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске, а сада је запослен у компанији Електропренос БиХ.

Члан је Савеза независних социјалдемократа од 2000. године. Био је предсједник ИО МСД Бања Лука, те предсједник Савјета МЗ Лазарево 1 и предсједник Мјесног одбора СНСД Лазарево. Члан је Предсједништва, Градског одбора и Изборног штаба СНСД Бања Лука. Ожењен је, и отац је три дјевојчице.

20. МАНОЈЛА ЗРНИЋ

manojlaПроф. др Манојла Зрнић је рођен 1959. године, а највећи дио свог радног вијека провео је радећи у образовању али и управљајући профитним и непрофитним организацијама. Тренутно обавља функцију директора Јавне установе Спортски центар „Борик”. Активно се бавио карате спортом као такмичар, тренер, спортски радник и обављао различите функције у Карате савезу Републике Српске. Ванредни је професор на неколико универзитета у Републици Српској и Србији. Написао је 48 стручних и научних радова, као и девет књига. Добитник је многих признања и захвалница, између осталог и Златне плакете Карате савеза Републике Српске, Златне плакете Куглашког савеза Републике Српске за изузетан допринос развоју овог спорта, Плакете Града Бање Луке…

21. КАТАРИНА ЈОВАНОВИЋ

_MG_2662Катарина Јовановић је рођена  1973. године у Бањалуци, гдје је завршила Гимназију, а након тога се школовала у области финансија и књиговодства на високошколској установи “Associaiton of Certified Chartered Accauntants” (Глазгов, ВБ) гдје је и дипломирала 2006. године. Већи дио свог радног стажа провела је радећи за међународне организације и дипломатске мисије као што су „Human Rights Chamber“, „CAFAO“, те бројне друге. Поред пословног, веома је активна и на спортском пољу. Оснивач је и предсједник Коњичког клуба „Paddock“, лиценцирани је тренер коњичког спорта, иницијатор и оснивач Коњичког савеза Републлике Српске и Коњичког савеза Босне и Херцеговине чији је била и предсједник до краја 2015. године. Удата је, а од 2009. године живи и ради у Барловцима (Бања Лука).

22. НЕНАД ТАЛИЋ

Gradski odbor SNSD Banjaluka - Nenad TalićНенад Талић је рођен 1980. године. Основну школу „Бранко Радичевић“ и Гимназију завршио је у Бањој Луци, а дипломирао је на Природно-математичком факултету такође у Бањој Луци. Запослен је у Дому за дјецу без родитељског старања „Рада Врањешевић“, на пословима помоћника директора.

Активан је члан СНСД-а од 2003. године, а тренутно обавља дужности предсједника МО Старчевица 4, члан је Градског одбора СНСД БЛ, члана Савјета за предшколско, основно и средње образовање и одборник је у актуелном сазиву Скупштине Града. Ожењен је, и отац је двоје дјеце „за сада“.

23. МАЈА ДОДИГ

_MG_2764Маја Додиг је рођена 1975. године у Бањој Луци. Основну школу и Гимназију је завршила у Бањалуци. Дипломирала је на Академији умјетности, Универзитета у Бањалуци, одсјек за ликовну умјетност, смјер сликарство. Постдипломске студије је уписала 2003. године, на Академији умјетности, гдје је и одбранила магистарски рад, и тиме стекла назив магистра ликовних умјетности из области сликарства.

На Архитектонско-грађевинско-геодетском факултету је запослена од 2002. године. Од 2007. године, ангажована је и на Технолошком факултету. Од 2012. године је у звању ванредног професора. Од 2009 – 2016. године је у оквиру два мандата обављала дужност продекана за наставу на Архитектонско-грађевинско-геодетском факултету у Бањалуци. Излагала је на више самосталних и колективних изложби у земљи и иностранству.

Добитник је двије награде из области, и Златне плакете за постигнут успјех, Универзитета у Бањалуци. Члан је УО Удружења ликовних умјетника Републике Српске.

24. МОМЧИЛО АНТОНИЋ

Momčilo AntonićМомчило Антонић је рођен 1991. у Бањалуци, и најмлађи је одборнички кандидат на листи. По занимању је дипломирани економиста. Основну школу је завршио 2006., а средњу економску школу завршио је 2010. године у Бањој Луци, смјер: пословно-правни техничар.

Запослен је у компанији која се бави заштитом животне средине, и суоснивач је фирме која се бави софтверским инжењерингом.

Активно говори енглески језик. Члан је Предсједништва Младих социјалдемократа Бања Лука и предсједник је МСД РеО Лауш-Сарачица.

25. ДРАШКО КРЕМЕНОВИЋ

_MG_7283Драшко Кременовић је рођен 1968. године у Бањалуци. Живи у Мјесној заједници Сарачица. Основну и средњу Tехничку школу завршио је у Бања Луци. Ожењен је и заједно са супругом Миром има четворо дјеце, и поносни je дјед троје унучади. За себе каже да се у суштинском и практичном смислу бори против бијеле куге, и за повећање наталитета као једног од важних аспеката опстанка српског народа на овим просторима. Учесник је задњег Отаџбинског рата од 1992. до 1995. године и борац је I категорије.

Драшко је цијели свој радни вијек до сада провео у компанији М:тел гдје ради у техничкој служби. Члан је СНСД од 2006. године када се и активно укључио у рад партије, прије учлањења је био симпатизер СНСД-а и није био политички ангажован у другим партијама. Свој политички ангажман је започео у Mјесном одбору Лауш-Сарачица, да би 2012. године био предложен за одборника у Скупштину града Бања Лука. Изабран је са 2.974 гласа. Тренутно је и замјеник предсједника Рејона 11 Лауш-Сарачица.

26. БИЉАНА ЂУКИЋ

viber imageБиљана Ђукић je рођена  1985. године у Бањој Луци, а по занимању је дипл. економиста. Завршила је средњу економску школу, па затим и Економски факултет у Бањој Луци.

Члан странке je од 2004. године. Обавља функцију предсједника Рејонског одбора МСД-а Старчевица, члан је Предсједништва МСД-а и члан Предсједништва Актива жена социјалдемократа. Похађала је школу за политичке лидере, те учествовала на бројним  едукацијама  у области предузетништва.

Некад је тренирала кошарку и одбојку, а и данас се у слободно вријеме бави рекреативно спортом.

Говори енглески и италијански језик.

27. ДРАГО ДРАГИЋ

Drago DragićДраго Драгић је рођен 1946. године. Мало је људи који  радећи  свој посао сусретну и упознају толико различитих генерација  као Драго Драгић. Он  је  успио да својим радом затвори круг  од најмлађе до најстарије популације нашег друштва.

Неки ће га препознати  као директора Центра за предшколско васпитање и образовање, неки као као свога учитеља и директора бројних школских установа, а неки као директора Социјално геријатријског центра.

Драго Драгић је члан странке од 1997. године. Био је члан Градског одбора, Извршног одбора, предсједник и члан Мјесног одбора СНСД-а, члан Рејонског одбора и замјеник предсједника Рејонског одбора 1 (Борик и Центар). Био је и члан ГрИШ-а и шеф МјИШ-а, као и предсједник Савјета МЗ Борик 2.

 Завршио је Филозофски факултет и Учитељску школу  у Бањој Луци. Ожењен је, и отац је двоје дјеце.

28. ДРАГАНА РИСТИЋ

2Драгана Ристић је рођена у Добоју 1983. године. У Добоју је завршила Гимназију “Јован Дучић”, а затим Правни факултет Универзитета у Бањој Луци гдје је положила и правосудни испит.

Волонтирала је у Казнено-поправном заводу Бања Лука и Окружном тужилаштву Бања Лука. Након положеног правосудног испита је била запослена у Осигурање “Аура” а.д. Бања Лука и у Републичкој управи за геодетске и имовинско-правне послове Бања Лука, подручна јединица Бања Лука.

Сада ради на пословима заступања пред судом и органима управе у “Електропренос-Електропријенос БИХ” а.д. Бања Лука. Обавља дужности предсједника Мјесног одбора Борик 2-2. Активан је члан Актива жена СНСД.

29. ГОРАН БУРСАЋ

Goran BursaćГоран Бурсаћ је рођен 1984. Завршио је Пољопривредну школу, а затим и Пољопривредни факултет у Бањој Луци. По занимању је дипл. инжењер пољопривреде, запослен је у Ветеринарско сточарском центру Бања Лука. Члан је СНСД-а од 2000. године и од тада је активан у свим изборним процесима и многим страначким активностима, нарочито везаним за МСД Бања Лука, чије је предсјдник Извршног одбора био од 2009-2011. Од 2012. године је одборник у Скупштини Града. Члан јеГлавног одбора СНСД од 2010. године, Градског одбора Бања Лука од 2013. године, а обавља и функцију генералног секретара Младих социјалдемократа.

 

30. ДАЛИБОР ЋУП

Dalibor ĆupДалибор Ћуп је рођен 1988. године у Бањој Луци.  Похађао је основну школу „Бранко Ћопић“ и бањалучку Гимназију.  Завршио је Економски факултет Универзитета у Бањој Луци прије три године и тренутно је незапослен.

Далибор каже да пјева од своје седамнаесте године. Раније је наступао у такмичењима „ Нове наде Квин естаде – 2005“ у Бањој Луци, и на „OBN MUSIC TALENTS 2006“ у Сарајеву када је у конкуренцији од преко 3000 такмичара постигао запажен резултат дошавши мећу првих једанаест. По завршетку факултета у конкуренцији од преко 11.000 кандидата на „Пинковим звездама 2“, ушао је међу 100 одабраних за снимање, а затим и до пласмана у четвртфинале.

Од осталих интересовања напомиње  да је од своје девете године, почео да тренира џудо у Џудо клубу  „Бања Лука“.  Данас упражњава рекреацију кроз теретану, одбојку, баскет. Воли и да игра шах, гледа филмове и бави се аматерски видеокамером.

31. МИЛКА ТАМАМОВИЋ

_MG_2927Милка Тамамовић је рођена 1958. године у Бањој Луци. У родном граду је завршила основну, средњу школу и факултет. По занимању је дипл. економиста. Уписала је постдипломске студије.

Стицајем околности, како каже, као колатерална штета у приватизацији Телекома РС од јануара 2010. године, послије 25 година рада, остала је без запослења. Прије запослења у Телекому, радом на одређено вријеме прошла је кроз неколико тада великих привредних субјеката: Унис, Кристал, Руди Чајавец, Бањалучка банка. Тренутно гаји ријетке егзотичне јестиве биљке. Помаже, како каже, онима који желе сами да гаје своју храну без сувишних хемијских додатака, да у урбаним градским просторима праве своје мале „оазе“ и еко вртове.

Оснивач је и предсједник „Удружења пријатеља НР Кине“ РС, али и БиХ, оснивач је и активан члан удружења „Породична мрежа“ Бања Лука, оснивач и потпредсједник удружења “КАТАЛЕА“ (Удружење за помоћ родитељима и дјеци животно везаној за апарат за механичку подршку дисању). Повјереник је свјетске асоцијације „Лига за мир“ за БиХ. Активан је члан СНСД-а од 2001. год. Удата је, мајка је троје дјеце.

32. МИРКО ЂУКИЋ

Mirko ĐukićМирко Ђукић је рођен 1945. године у селу Романовци (Градишка). У Бањој Луци je преко 45 година, a цјелокупан радни вијек провео је у „Електрокрајини“.

Каже да се као синдикалац залагао за спровођење политике СНСД, у вези са предлагањем разних бенефиција за електричну енергију породицама погинулих бораца, борцима, инвалидима, пензионерима, те сиромашнима. Наводи: “У томе смо успијели, иако су наши противници стално били међународна заједница, СДС и ПДП, те „независни“ ревизор Чеко, који је данас задужен за економске послове СДС”.

За себе сматра да је дао немјерљив допринос у борби да СДС и ПДП не продају „Електропривреду РС“, као ни „Рафинерију нафте Брод“, а успио је у тој борби, како каже, уз велику помоћ предсједника Милорада Додика и СНСД-а.

33. АЛЕКСАНДРА РОГИЋ

Aleksandra RogićАлександра Рогић је рођена 1976. год. у Њемачкој. По занимању је магистар предшколског васпитања. Завршила је академске студије другог циклуса 2014. године. Годину дана провела у Центру за предшколско васпитање и образовње Бања Лука, а затим положила стручни испит, и има лиценцу. Члан је СНСД-а од 1998. године и члан Мјесног одбора Борковићи 2. Како наводи, активан је члан Удружења Словенаца Републике Српске „Триглав“ Бања Лука. Тренутно је незапослена.

34. МИЛАДИН МАЛИЧЕВИЋ

viber imageМиладин Маличевић је рођен 1969. године у Бањој Луци. У родном граду завршио је средњу Техничку школу. Учесник је Одбрамбено-отаџбинског рата 1991-1995, и борац је 1. категорије. Запослен је предузећу “Водовод” Бања Лука. У предратном периоду био је предсједник Омладинске организације у свом насељу.  У Витаминци је био предсједник синдикалне органзиције. У три мандата члан Републичког одбора синдиката прехрамбене индустрије… Члан странке је од 2005. године. Од 2007. године на функцији је предсједника МЗ Чесма (трећи мандат). Члан је Градског одбора СНСД-а, те предсједник Рејонског одбора 6 (Ада, Чесма, Врбања, Дебељаци). Ожењен је, и отац је двоје дјеце.

35. СИНИША БАБИЋ

1Синиша Бабић je рођен 1958. године у Бањoj Луци. По занимању је дипломирани економиста.

Запослен је у ЈП „Аквана“ на пословима Извршног директора за економске послове, са  дугогодишњим  радним  искуством  у комерцијали, финансијама и спортским организацијама. Бивши је активан спортиста-рукометаш,  дугогодишњи је спортски радник, потпресдједник Скупштине Рукометног клуба “Борац”. Члан је СНСД-а од 2009., Градског одбора СНСД-а, Градског изборног штаба ГрО СНСД-а, и Савјета  МЗ Обилићево. Био је предсједник Савјета родитеља Економске школе  2008-2010. Вишеструки је добровољни давалац крви. За себе каже да је заговорник здраве вишечлане породице и традиционалних вриједности друштва, те да је посвећен раду са младима у спорту, школи и култури. Ожењен је, и отац је једног дјетета.