КАНДИДАТ ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКА БАЊАЛУКЕ:

Igor RadojicicИгор Радојичић је рођен 1966. године у Бањалуци. По занимању је магистар електротехнике. Основну и средњу школу завршио је у Бањалуци као најбољи ученик генерације, а Електротехнички факултет 1991. гoдине такође у Бањалуци, као најбољи студент генерације.

Постдипломске студије слушао је и полагао на Електротехничком факултету у Београду, а магистарску тезу одбранио 2001. године на Електротехничком факултету у Бањалуци. У звање асистента на Електротехничком факултету у Бањалуци изабран је први пут 1991. године, а у звање вишег асистента 2002. године. Обављао је послове сарадника и на Природно-математичком факултету у Бањалуци и Вишој техничкој школи у Добоју.

Као аутор и коаутор објавио је једну књигу и 14 научних радова из области аутоматике, биомедицине, обраде сигнала и теорије хаоса, на међународним конференцијама у Србији, Црној Гори, Хрватској, Италији, Аустрији, Холандији и Чешкој Републици.

Промоција кандидата за градоначелника

Промоција кандидата за градоначелника

У политичкој каријери обављао је низ дужности, од чланства у органима и Предсједништу Савеза социјалистиче омладине БиХ крајем осамдесетих година до дужности генералног секретара и потпредсједника Савеза независних социјалдемократа. У Народној скупштини Републике Српске по први пут биран је за посланика у мандату 1998.-2000. године, затим поново од 2002. године до данас.

На сваким наредним парламентарним изборима освајао је више личних гласова, тако да је 2014. године, добио 25.838 личних гласова од грађана бањалучке изборне јединице.

У Народној скупштини обављао је дужности шефа и замјеника шефа клуба посланика и предсједника Одбора за међународне односе. Од фебруара 2006. године до новембра 2014. године обављао је дужност предсједника Народне скупштине Републике Српске. Од 2013. године на челу је највећег и најбројнијег одбора, Градског одбора Савеза независних социјалдемократа Бања Лука.

Учесник је Одбрамбено-отаџбинског рата 1991 – 1995. године.

Носилац је Медаље за војне заслуге из протеклог Отаџбинског рата, руске Медаље Петра Великог и Ордена светог Саве 1. реда којим га је одликовао Синод Српске православне цркве.

Ожењен је и отац двоје дјеце.

Говори енглески и француски језик.