Željka CvijanovićРођена је 1967. год. у Теслићу, гдје је завршила основну и средњу школу. Универзитетско образовање стицала је на Филозофском факултету у Сарајеву, Филозофском факултету у Бањој Луци, те Правном факултету у Бањој Луци. Професор је енглеског језика, а завршила је и постдипломски студиј на Правном факултету у области дипломатско-конзуларног права.

Радила је као наставник и професор енглеског језика, као виши преводилац, а потом и асистент у Мисији Европске уније у БиХ, као савјетник предсједника Владе за европске интеграције и сарадњу са међународним организацијама, а обављала је и послове шефа Кабинета предсједника Владе РС и руководила Јединицом за координацију и европске интеграције.

У протеклом скупштинском мандату била је члан из реда стручњака Одбора за европске интеграције и регионалну сарадњу Народне скупштине, а у протеклом сазиву Владе – министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске. Од 12. марта 2013. године налази се на челу Владе РС, као прва жена на премијерској позицији у историји РС.

Удата је и мајка двоје дјеце.

(фото: www.vladars.net)