1Игор Радојичић је рођен 1966. године у Бањoj Луци. По занимању је магистар електротехнике. Основну и средњу школу завршио је у Бањалуци као најбољи ученик генерације, а Електротехнички факултет 1991. гoдине такође у Бањалуци, као најбољи студент генерације.

Постдипломске студије слушао је и полагао на Електротехничком факултету у Београду, а магистарску тезу одбранио 2001. године на Електротехничком факултету у Бањалуци. У звање асистента на Електротехничком факултету у Бањалуци изабран је први пут 1991. године, а у звање вишег асистента 2002. године. Обављао је послове сарадника и на Природно-математичком факултету у Бањалуци и Вишој техничкој школи у Добоју.

Као аутор и коаутор објавио је једну књигу и 14 научних радова из области аутоматике, биомедицине, обраде сигнала и теорије хаоса, на међународним конференцијама у Србији, Црној Гори, Хрватској, Италији, Аустрији, Холандији и Чешкој Републици.

У политичкој каријери обављао је низ дужности, од чланства у органима и Предсједништу Савеза социјалистиче омладине БиХ крајем осамдесетих година до дужности генералног секретара и потпредсједника Савеза независних социјалдемократа. У Народној скупштини Републике Српске по први пут биран је за посланика у мандату 1998.-2000. године, затим поново од 2002. године до данас.

У Народној скупштини обављао је дужности шефа и замјеника шефа клуба посланика и предсједника Одбора за међународне односе. За предсједника скупштине први пут изабран је 28. фебруара 2006. године, а затим поново новембра 2006. и новембрa 2010. године. За предсједника Градског одбора СНСД-а изабран је 21. децембра 2013. године, а реизабран 25. октобра 2017. године.

Носилац је Ордена Светог Саве И реда којим га је одликовао Сабор Српске православне цркве, затим руске Медаље Петра Великог и Медаље за војне заслуге РС.

Ожењен је и отац двоје дјеце.
Говори енглески и француски језик.