Амиџић: Било би политички коректно да се каже како је набавка уџбеника урађена (ВИДЕО)

Амиџић: Било би политички коректно да се каже како је набавка уџбеника урађена (ВИДЕО)

Срђан Амиџић, одборник СНСД-а у бањалучкој Градској скупштини, гостујући у Централним вијестима АТВ-а рекао је да нацрт ребаланса има своје добре и лоше ствари и да са једне стране стварно жели да похвали куповину уџбеника, али оно што је интересантно и што се нашло у нацрту буџета је начин плаћања тих уџбеника те да би било политички коректно да се каже како је то уређено.
Било је предвиђено да се пола уџеника плати сада, а пола уџбеника 2022. године.
“Сви уџбеници ће бити плаћени у овој години на начин да ће се суфицит остварен из 2020. године, односно суфицит који је остварила бивша администрација искористити за плаћање тих уџбеника, неких 450.000 марака. Са једне стране, Игор Радојичић, и ми око њега, смо црвени бандити онда када желите да дижете политички рејтинг, али немате никакав проблем да она средства која су домаћинским пословањем нашим грађана остала од прошле године искористите и платите уџбенике везано за своје предизборно обећање”, рекао је Амиџић.
Истакао је да би било политички коректно да се каже да је из прошле године остварен суфицит и да ће се тај суфицит директно користити за плаћање уџбеника.
“Ово није први пут да сам ја на билборду, исто се то десило пред усвајање буџета, циљ је да се ја застрашим, да се застраше друге колеге одборници с обзиром да нам иде нацрт буџета и све оно што је предвиђено нацртом да случајно неко од нас не бих критиковао јер градоначелник доживљава да је он врховни ауторитет у граду Бањалуци и да најбоље познаје све потребе Бањалуке и да нико од нас случајно не смије да каже са којим стварима се не слаже. Ја мислим да то није нормално. Мислим да треба да разговарамо. А ствари као што су овакве мене сигурно неће застрашити већ ћемо само додатно мотивисати не да пратим градоначелника већ да пратим рад градоначелника и Градске управе, макар у мом конкретном случају”, рекао је Амиџић.
Амиџић истиче да је прва и основна ствар која нема смисла је да са једне стране имамо вишак прихода од 17.000 хиљада марака, а са друге стране причамо о новом задужењу од шест милиона марака.
Друга ствар је та што у нацрту буџета је скинут грант за здравствене раднике, а сам градоначелник и Градска управа је покренуо питање уставности тог гранта.
“Нема тога ко мене може натјерати да ја гласам за задужење и за нацрт буџета који не одражава нити наш договор, нити потребе грађана града Бањалуке”, јасан је Аниџић.
Ослонио се и на прес градиначелника одржаног у недјељу.
“Што се тиче самог преса, прес је био непрофесионалан и нељудски. Прије свега, када је упитању само друштво које је испрозивано, градоначелник је врло добро упознат да то друштво није основано од стране два члана већ да има девет оснивача. На онакав начин је нанесена директна штета свим тим људима и самом друштву, али они ће, наравно, наћи начин како да заштите своје интересе”, рекао је Амиџић.
“Са друге стране, оно што мислим да није уреду, да није коректно, јесте тај двоструки третман. Један од оснивача фирме Еурос, заједно са мном, је био и господин Милан Радовић који је из политичких и професионалних разлога одлучио да прода своје учешће 2018. године, а ја сам то исто урадио 2019. године.Ја само постављам питање како је то у једном случају исправно, а у другом случају то није исправно”.
“Ако ме питате за сам прес како се осјећам, као човјек био сам, наравно, и бијесан, љут и разочаран и ту су свакако помијешана осјећања када гледате онакве ствари, али када останете мало сами са собом остане некакав осјећај туге да у граду у којем живите могу да се дешавају такве ствари. Оно је био јавни позив на линч. Ја сам био осуђен и прије него што сам имао икакву прилику да кажем и то није проблем у мом случају”, додаје Амиџић.
“Исти је био третман појединих новинара, али исто тако то је порука да ће то сутра бити можда неки други одборник, нека друга медијска кућа и то је оно што је најопасније кад је упитању био сам прес у недјељу. Ја мислим да би било професионално да су медији добили писани извјештај Тима за ревизију, да је исти предат тужилаштво, нико нема проблем да се он преда тужилаштву и да оно дефинише шта са тим урадити. И ако се потврди да су толики милиони из града и градских фирми пребачени на те фирме ја се слажем онда са господином који је рекао да ме треба објесити. Али шта кад се докаже да то није тачно? Онда можемо да закључимо да се неко игра са мном и са мојојм породицом”.
“Оно што ћу ја наставити да радим је оно што са радио и до сада, да скрећем пажњу на оне ствари које мислим да нису добре у Градској управи и то је нешто од чега сигурно нећу одустати у наредном периоду”, јасан је Амиџић.

Тагови:

Постаните члан

Заједно можемо све!