Владо Ђајић и љекари УКЦ РС у Приједору обављају бесплатне прегледе

Владо Ђајић и љекари УКЦ РС у Приједору обављају бесплатне прегледе

Превенција је пола здравља, порука је са предавања које су у Приједору синоћ одржали директор Универзитетског клиничког центра РС и предсједник ГрО СНСД-а Бањалука проф. др Владо Ђајић и начелник неуролошке клинике УКЦ РС проф. др Синиша Миљковић.
Више од 400 Приједорчана присуствовало је предавању о важности и начину превенције можданог удара. Након тога имали су прилику да се пријаве за бесплатне прегледе крвних судова врата и главе које ће данас и сутра у Дому здравља у том граду обављати проф. др Владо Ђајић и неуролози са Универзитетског клиничког центра.
Владо Ђајић подсјећа да је друштво неуролога обишло све општине у Републици Српској. До сад су бесплатно прегледали преко 50.000 људи.
„Може да се деси да симптома не буде, али да постоје значајна сужења у крвним судовима и зато је ово један од најбитнијих прегледа. Драго ми је што су Приједорчани тога свјесни, а то се може видети по одзиву на предавање. Поред тога, што сам сигуран да ћемо овим прегледима, појединима спасити живот, драго ми је и што ћу се у наредна два дана дружити са грађанима Приједора“, рекао је након предавања неуролог проф. др Владо Ђајић.
Синиша Миљковић упозорава да је мождани удар друга најчешћа масовна незаразна болест послије срчаног обољења и да је зато превенција најбољи начин да се заштитимо колико год можемо.
„У Републици Српској од можданог удара оболи око 4.500 људи. Зато настојимо да, активностима које спроводимо, смањимо тај број“, поручио је неуролог др Синиша Миљковић.
Љекари са Универзитетског клиничког центра у Приједор су дошли на позив директора Дома здравља. Слободан Јавор се захвалио докторима и позвао грађане да дођу у што већем броју.
На бесплатне прегледе крвних судова врата и главе могу да дођу сви Приједорчани данас и сутра од 11 до 15 часова.

Тагови:

Постаните члан

Заједно можемо све!