Владо Ђајић од посланичког хонорара дарује све бебе рођене на његов рођендан

Владо Ђајић од посланичког хонорара дарује све бебе рођене на његов рођендан

И ове године проф. др Ђајић од посланичког хонорара дарује све бебе рођене на његов рођендан.
Као и претходне двије године проф. др Владо Ђајић, генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске и предсједник Фондације „Дјеца нам се рађала”, одрекао се свог посланичког додатка и финансијска средства даривао бебама рођеним у Клиници за гинекологију и акушерство УКЦ Републике Српске на његов рођендан, 4. октобра.
Тако ће дјеца рођена овог датума, у наредних 12 мјесеци добијати по 100 КМ. На овај дан 2021. године у Клиници за гинекологију и акушерство УКЦ Републике Српске рођено је осам беба. Уручујући донацију једној од породиља проф. др Владо Ђајић је рекао да се на овај корак одлучио да стимулише рађање у Републици Српској.
Александра Тадић из Бањалуке, родила је треће дијете и захвалила се проф. др Ђајићу на овом гесту.
Подсјетимо, проф. др Ђајић се и прошле године, поводом свог рођендана, одрекао посланичког додатка у корист девет беба рођених 4. октобра.
Он је апеловао на све носиоце јавних фукција да учине исто, што би, како је нагласио, био доказ да нам је стало да имамо више рођених беба и да ће он док је народни посланик, свој хонорар давати за добробит заједнице.

Тагови:

Постаните члан

Заједно можемо све!