Владо Ђајић угостио дјецу са Косова и Метохије

Владо Ђајић угостио дјецу са Косова и Метохије

Генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске проф. др Владо Ђајић у хотелу „Мериот“ у Бањалуци уприличио је пријем и ручак за педесеторо дјеце са Косова и Метохије која су у посјети градовима и општинама Републике Српске.
Уз Ђајића на пријему је био и Милорад Арлов, предсједник одбора за помоћ Србима Косова и Метохије.
Овом приликом Ђајић је саслушао малишане и упознао се са проблемима са којима се сусрећу у јужној српској покрајини и пружио им подршку у истрајности да опстану на својим вјековним огњиштима.

„Република Српска мора увијек бити уз Србе на Косову и Метохији. Изузетно ми је драго сто смо угостили дјецу и породице са овог простора“, казао је Ђајић.
„Данас смо домаћини дјеци и младима са потешкоћама у развоју из Удружења родитеља „Подржи ме“. Изузетно ми је драго што су данас наши гости и изузетно ми је драго што су дио великог пројекта „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“. Посебно хвала доктору Влади Ђајићу, што је изразио жељу и вољу да дочекамо у овом деветом пројекту дјецу са Косова и Метохије“, захвалио се предсједник Одбора за помоћ Србима на Космету Милорад Арлов.

Арлов је нагласио и како овај догађај представља заправо изузету хуманост, те се захвалио свим хуманим људима, који су помогли овај велики пројекат у склопу којег је у Срспку дошло око 400 дјеце у пратњи својих просвјетних радника и родитеља.

Пројектом „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“ до сада је 5000 дјеце и просвјетних радника боравило у Српској.

„Велика захвалност Одбору за помоћ и господину Арлову зато што смо поново у Републици Српској. Морам да кажем да ми је изузетно драго зато што су и деца која су ометена у развоју ушла у пројекат „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“. Ово је један заиста диван дочек, топао и срдачан, који много значи и деци и родитељима. Желим да се захвалим и др Ђајићу, који нас је заиста дивно дочекао“, рекла је Ивана Ракић, предсједница Удружења родитеља и дјеце „Подржи ме“.

Прошли понедјељак премијер Радован Вишковић угостио је више од 400 дјеце са Косова и Метохије који бораве у Републици Српској.

Вишковић је истакао да су институције Републике Српске отвориле врата својој дјеци са Косова и Метохије.

Тагови:

Постаните члан

Заједно можемо све!