Градоначелник кочио исплату подршке пензионерима

Градоначелник кочио исплату подршке пензионерима

Шеф Клуба одборника СНСД-а Драгослав Топић на 7. ванредној сједници руководство Града на челу са Драшком Станивуковћем питао је зашто се морало годину дана чекати на исплату подршке пензионерима.

Топић је нагласио да се одлука о подршци пензионерима могла реализовати прошле године јер није био неопходан Ребаланс, јер се ради о средствима која су била у буџету Града прошле године.

„Могли сте тражити и прије годину дана ова рјешења. Прошле године сте могли тражити реалокацију. Сада сте све увезали како треба. Зашто је требало годину дана? Мислим да то политички нисте хтјели урадити. Разговарали сте с пензионерима да им се уплати 60 КМ, а сада може 100 КМ. Понизили сте пензионере и овај градски парламент“, казао је Топић Станивуковићу.

Данас је посљедњи дан када се ова одлука може реализовати, нагласио је Топић.

„До 16. 7. два пута писмено и четири пута телефонски пензионери су хтјели да сједну са неким из Градске управе, они обично иду на градоначелника. Можда је требало ићи на градског менаџера. Нико се није удостојио да сједне с овим људима“, казао је одборник СНСД-а Срђан Амиџић.


Одборник СНСД-а у Скупштини Града Бојан Пећанац је рекао да се морају поштовати одлуке скупштинске већине.

„Да имају неки рокови када ће се ове ствари испоштовати, а не да ми одлуку која је донесена прије 13 мјесеци, а питање је шта ће се десити, ја се надам да ће доћи до 6. фебруара да ће се то испоштовати“, рекао је Пећанац.

Бањалучки одборници једногласно су усвојили одлуку којом ће пензионери коначно добити стотину марака помоћи, након више од годину дана чекања. Најстаријим Бањалучанима помоћ ће бити уплаћена директно на рачуне уз фебруарску пензију.

Тагови:

Постаните члан

Заједно можемо све!