Градоначелник хтио да буде побједник, испао губитник!

Градоначелник хтио да буде побједник, испао губитник!

“На радост свих Бањалучана градски јавни превоз и данас саобраћа улицама Града. Ми смо знали да градски превоз неће стати јер није било нити једног нормалног разлога да превозници данас зауставе своје аутобусе”, изјавио је шеф Клуба одборника СНСД-а Драгослав Топић.
Топић даље наводи да су одборници свјесни чињенице да Град у градској каси има довољно средстава да покрије наредне љетне мјесеце са разликом у цијени карата и да превозницима пребаци неопходне субвенције како не би дошло до поскупљења карата.

“Ми смо уназад седам дана константно водили разговоре и са превозницима и са градоначелником с тим да су разговори са градоначелником били крајње лудачки. Када разговарате са неким на такав начин онда и очекујете да ће тај неко грађане Бање Луке држати као таоце. Оно о чему се синоћ разговарало на састанку у Градској управи грађани су требали зати прије три дана. У градском буџету има довољно средстава да се плати разлика у цијени карата, да се плате субвенције за грађане”, рекао је Топић.

Одуговлачењем од стране градоначелника Станивуковића да се грађанима саопшти да превоз неће стати , Топић наводи да се тиме дизала непотребна тензија како би се од градоначелника направио херој, а испао је губитник.

“Град је у законској обавези да грађанима обезбиједи превоз. Ко би био кривац да га јутрос није било? Приједлог градоначелника је био да поскупљење иде на терет грађана. На то нисмо пристали. Како су субвенције са 320.000 отишле на 500.000 КМ”, упитао је Топић.

Шеф Клуба одборника СНСД-а предлаже да се наредне седмице одржи ванредна сједница.

На питање новинара зашто јуче нису разговарали са превозницима, Топић сматра да то није на одборницима него на градоначелнику.

,,Јуче на адресу СНСД-а није стигао ниједан позив да се појавимо на састанку са превозницима. За састанак у понедељак сам сазнао у 7:15 да је предвиђен у 9 часова, а на њега нисам био ни позван”, нагласио је Топић.

Предсједник Скупштине Града Младен Илић такође се обратио на конференцији и поручио да на велики број проблема утичу градоначелник и његови сарадници, али да постоје проблеми на које ни сам градоначелник не може утицати.

,,Када имате другу страну која нема намјеру да одступа од било чега, дефинитивно видите да не можете направити никакву сарадњу па након тога питање да ли уопште желите да се појавите на неким састанцима”, рекао је Илић.

Илић додаје да није добро довести се у ситуацију да тражите 16 одборника како би подржали неку одлуку.

,,Када урадите нешто добро, ту не зовете одборнике на отварања. Ми не можемо пристати на такав став да поскупљења иду на терет грађана, када имамо највећи буџет”, поручио је Илић.

Илић подсјећа да су они подржали бесплатне уџбенике, као и све што мисле добрим за грађане.

,,Вјерујем да су грађани збуњени и јутрос питају да ли иде јавни превоз. Ја сам рекао да ће бити јавног превоза, након сједнице. Зашто је дошло до ситуације да људи помисле да неће бити, па да се ово представља као једна велика побједа, а уствари је пораз”, упитао је Илић.

Тагови:

Постаните члан

Заједно можемо све!