Илић: Град има обавезу помоћи Дому здравља

Илић: Град има обавезу помоћи Дому здравља

Предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић рекао је данас да град Бањалука има обавезу помоћи Дому здравља и здравственим радницама.
“Ми дефинитивно поздрављамо овакву одлуку и подршку здравственом сектору са ове ставке од 200.000 марака. У оном усвојеном буџету скупштинска већина је гласала за овако нешто и то у оном дијелу гдје се директно тиче финансија за Дом здравља. Оно што је важно напоменути је да ова исплата нема додирних тачака са амандманом који је скупштинска већина уложила, а то је да се свим здравственим радницима који функционишу и раде у Бањалуци додијели по 500 КМ као један вид подршке. Ми свакако ово поздрављамо и Град као оснивач Дома здравља, сигурно можемо рећи да има и обавезу више према њему, али скупштинска већина неће одустати од политика које се додирују са овим дијелом додјеле ових 500 КМ односно оног амандмана који је усвојен и на томе ћемо инсистирати до краја”, рекао је Илић и додао:
“У буџету који је усвојен, у једном дијелу гдје су наведене ставке везане за сам Дом здравља, има једна ставка која се назива грант, од 200. 000 марака, односно подршка здравственом сектору. Није тачно дефинисана да ли ће тачно бити од 200 КМ или у неком другом облику подршка здравственом сектору, али тај новац има. Понављам, то је потпуно друга ставка у односу на ону ставку од 2,7 милиона то је подршка свим здравственим радникама у виду 500 КМ свим здравственим радницима појединачно”, каже Илић.

Тагови:

Постаните члан

Заједно можемо све!