Илић за АТВ: Тражићу смјену Штрпца

Илић за АТВ: Тражићу смјену Штрпца

Тражићу да господин Штрбац буде смијењен са мјеста овлаштеног потписника Града Бањалука и то ће бити први корак уколико градоначелник и људи који га окружују буду имали жељу да сарађују са скупштинском већином, рекао је у изјави за АТВ Младен Илић, предсједник Скупштине Града Бањалука.
Ово је испод сваког нивоа, желим да овакви људи не буду носиоци било каквих одјељења у Граду Бањалука и лично ћу се залагати да они не буду начелници односно потписници функција које обнашају”, рекао је Илић и додао да ће истрајати у овој борби.
Илић је овом приликом обавијестио грађане и јавност да се налази у изолацији у Крупи на Врбасу.
Каже да је замолио Хигијенско-епидемиолошку службу (ХЕС) да му се промијени мјесто становања односно пребивалишта.
„Они су ми изашли у сусрет и одобрили такво нешто уз инструкције да дођем до Крупе на Врбасу из Бањалуке својим личним превозом, а не јавним средством и на неки начин ми дозволили такво нешто. Касније су око 8.10 часова упутили званични допис свим званичним институцијама града Бањалуке у ком сам промијенио мјесто тренутног борављења”, каже Илић.
Он каже да је сва хајка која се претходних дана води од стране комуналног одјељења Града Бањалука ка одборницима скупштинске већине и ствари које раде поједини комунални полицајци који покушавају да ставе на стуб срама одборнике већине па и њега као предсједника Скупштине, испод сваког нивоа.
„Господин Синиша Штрбац ми се не јавља на телефон, иако сам неколико пута покушао да га обавијестим с обзиром да је један од његових комуналних полицајаца извршио контролу мене и ја сам му рекао да се налазим у Крупи на Врбасу, гдје је господин Мајсторовић јасно рекао да нема проблема те ми се захвалио на јављању и рекао уколико неко буде долазио у Крупу да ће ме посјетити”, реако је Илић.
Он каже да је оно што је само након пар минута освануло на појединим порталима који су под контролом скупштинске мањине испод сваког нивоа.
Илић је рекао да не може да добије Штрпца, те је поручио да оног момента када градоначелник Бањалуке или било ко од његових сарадника буде имао жељу да разговара са Скупштином да ће први од услова Скупштине града бити да се такав један човјек смијени са мјеста Комуналног одјељења.
„Ми желимо на том мјесту квалитетног човјека који жели да ради у складу са законом, а не да се бави играма и сплеткама на начин да покуша неким одборницима да скупшинске већине да ‘загорча живот”, рекао је Илић.
Он је истакао да ово нема везе да извршним нивоом власти Града Бањалука и да жели да се врате у оквире њиховог дјеловања.
Илић је додао да из поузданих извора зна да Штрбац у жељи да се “опере” од политике, показује чланску карту СНСД-а када га повезују са новим градоначелником.
Подсјећамо, Синиша Штрбац, који се налази на челу Одјељења комуналне полиције у Градској управи Бањалука, према незваничним сазнањима долази на посао, иако је био у контакту са појединим одборницима ПДП-а који су у изолацији због вируса корона, а која је потврђена код три одборника Скупштине града.
Осим што по свему судећи Штрбац није у изолацији, он лично контролише одборнике скупштинске већине који се налазе у изолацији.
Да ли Штрбац уопште има рјешење о изолацији, и ако га нема, да ли за њега не важе иста правила као за остале који су били у контакту са зараженима? Зашто лично контролише одборнике који су у изолацији? Одговор смо покушали сазнати, међутим, Штрбац се на наше позиве није јављао.
Драгослав Топић, шеф Клуба одборника СНСД-а у Градској скупштини, који је због присуства вируса корона у изолацији, а којег је Штрбац контролисао, рекао је за АТВ да Штрбац вјероватно није добио рјешење о изолацији зато што сада треба преузети и Одјељење инспекције, јер градоначелник Драшко Станивуковић спаја Одјељење Комуналне полиције и Инспекције.
Потписник новонасталог одјељења ће бити управо Штрбац, те је из тог разлога он једини начелник који није у изолацији.

Тагови:

Постаните члан

Заједно можемо све!