Илић: Нећемо одустати од амандмана, у суботу састанак са градоначелником

Илић: Нећемо одустати од амандмана, у суботу састанак са градоначелником

Предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић рекао је да ће сједница Скупштине, на чијем дневном реду је ребаланс буџета, бити одржана у понедјељак, 11. октобра.
Илић је најавио да ће прије тога, у суботу, бити одржан састанак представника скупштинске већине са градоначелником Бањалуке Драшком Станивуковићем.
„Став коалиције окупљене око СНСД-а у Скупштини града је био да се вратимо у скупштинске клупе и наставимо с радом, уз апел градоначелнику да је неприхватљиво приморавање одборника да ураде било шта и да нећемо пристати на било какве уцјене – биле оне у виду протеста или неком другом облику“, рекао је Илић у политичком магазину Печат.
Истакао је да ће скупштинска већина своје ставове изнијети у Скупштини и одржати састанак са градоначелником у суботу пријеподне и на тај начин покушати да постигну сагласност у вези кључних питања.
Када је ријеч о помоћи здравственим радницима у бањалучком Дому здравља у износу од 200 КМ, Илић је рекао да скупштинска већина неће одустати од амандмана који су саставни дио буџета, према којима би свим медицинарима на подручју града Бањалука било исплаћено 500 КМ помоћи, а којих у Нацрту ребаланса буџета нема.
„Ми нећемо одустати од тога ни на састанку ни на сједници у понедјељак. Исплату помоћи од 200 КМ поздрављамо, али то нема везе са амандманима. Истрајаћемо на томе да се помоћ од 500 КМ исплати свим здравственим радницима у Бањалуци, а не само запосленима у Дому здравља“, поручио је Илић и додао да ће тражити да се ова и остале ставке, попут оне о помоћи породиљама, нађу у ребалансу.
Додао је да је амандманима предвиђена исплата 500 КМ свим породиљама на подручју града и да ће истрајати на томе.
„Неко сматра да ће нас политичким притисцима или протестима натјерати да за нешто гласамо. Тако нешто се неће десити, ми ћемо истрајати на својим идејама под цијену да Бањалука и не добије ребаланс буџета. Остаје нам да видимо да ли ћемо наићи на разумијевање друге стране“, истакао је Илић.
Гостовање можете погледати ОВДЈЕ.

Тагови:

Постаните члан

Заједно можемо све!