Илић: Не желим да сједнице буду изливи младалачке фрустрације Станивуковића, нећемо наставити сједницу, не пристајемо на уцјене Станивуковића

Илић: Не желим да сједнице буду изливи  младалачке фрустрације Станивуковића, нећемо наставити сједницу, не  пристајемо на уцјене Станивуковића

Поводом данашње ситуације у Скупштини града Бањалука предсједник Скупштине Младен Илић јавности се обратио саопштењем које у наставку преносимо у цијелости. Након обраћања градоначелника Станивуковића одржана је и прес конференција Клуба одборника скупштинске већине у граду Бањалука.
Саопштење преносимо у цијелости:
„Управо сам завршио састанак са шефовима одборничких клубова и група скупштинске већине на којем смо одлучили да због напада, пријетњи и притисака градоначелника на нас, а тиме и на више од 70.000 грађана који су нам дали своје повјерење, нећемо присуствовати данашњем скупштинском засједању!
Ово је одговор на аутократско понашање и анархистично дјеловање градоначелника и његово константно позивање на линч његових неистомишљеника. Од почетка овог мандата због наших суграђана и даљег развоја Града пружили смо руку градоначелнику, показујући тиме поштовање и према свим нашим суграђанима који су гласали за њега! Међутим, та пружена рука није прихваћена, а жеља за сарадњом остала је једнострана.
И управо због тога и таквих ствари желим да свим грађанима јасно и гласно кажем да градоначелник има два лица. Једно показује у ријетким разговорима са одборницима скупштинске већине када показује и вољу за сарадњу, али чим се састанак заврши, он показује друго лице.
Онда се сарадња претвара у конфликте и нападе путем медија и друштвених мрежа, а потребе грађана се потискују у други план ради личне промоције и јефтиног популизма Као предсједник Скупштине, задужен и овлашћен да у најболљем демократском духу водим сједнице Скупштине Града, нећу дозволити да се врши даља агресија на одборнике и друге учеснике на сједницама! Желим да сједнице Скупштине буду арене у којима һемо се борит са добрим идејама, плановима и визијама, а не Колосеум у којима се као гладијатори кољемо до смрти!
Не желим да сједнице буду изливи младалачке фрустрације градоначелника, његовог политичког бијеса и његовог личног обрачуна са неистомишљеницима! Обавеза ми је да чувам дигнитет и легитимитет најбитније градске институције, нашег градског парламента!
И због тога, поштовани суграђани, Одборници скупштинске већине неће присуствовати
сједници Скупштине Града све док градоначелник не преиспита своје понашање, не врати се у оквире нормалног и цивилизованог дијалога и у оквире својих надлежности прописаних Законом, Статутом и Пословником Скупштине Града и док не престане са прогоном, пријетњама и етикетирањима одборника иза којих стоји више од 70.000 грађана!“
Након прес конференције коју је одржао Драшко Станивуковић, предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић је поручио: „Нећемо наставити сједницу, не пристајемо на уцјене Станивуковића“
Предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић поручио је данас да се неће појавити у Градској управи и наставити сједницу јер не пристају на уцјене и притиске градоначелника Драшка Станивуковића.
„Градоначелник би требао знати да заказивање сједнице Скупштине града ради предсједник. Пријетње да неће исплатити одборницима дневнице је испод сваког нивоа. Жеља нам је да сједнемо и разговарамо, а не да нам се пријети”, рекао је Илић.

Тагови:

Постаните члан

Заједно можемо све!