Илић: Подршка Нацрту, уз уважавање приједлога већине у документу за 2022. годину

Илић: Подршка Нацрту, уз уважавање приједлога већине у документу за 2022. годину

Одборници СНСД-а у Скупштини града Бањалукa подржаће сутра Нацрт ребаланса буџета уколико градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић обећа да ће у приједлог овог документа за наредну годину бити уврштене политике које пропагира скупштинска већина, рекао је данас члан Предсједништва бањалучког Градског одбора СНСД-а Младен Илић.
Он је навео да је други сценарио који може да се догоди тај да Нацрт ребаланса буџета буде враћен на дораду како би се уврстио минимум захтјева одборника.
,,Наша жеља је да град настави функционисати, а свјестан сам да томе много доприноси ребаланс буџета. Уколико не наиђемо на разумијевање сутра у дискусијама и уколико градоначелник не уважи све оне ставове које ћемо ми кроз дискусије споменути, онда ћемо такав нацрт ребаланса буџета вратити”, рекао је Илић.
Он је истакао да, уколико одборници буду имали чврсто обећање градоначелника да ће бити испуњени захтјеви, састанци какав су имали данас биће пракса и ребаланс буџета ће бити подржан.
,,Нацрт ребаланса буџета, који ћемо сутра имати пред нама на скупштинском засједању, искључио је све политике које смо ми заговарали, а уведене су некакве замјенске ствари”, рекао је Илић.
Он је напоменуо да нема потребе да се преиспитује снага Скупштине.
,,И нас су бирали грађани и наша је дужност да заступамо њихове политике. Усвајањем буџета за ову годину дали смо шансу градској администрацији да уради оно што је замислила, али након 10 мјесеци можемо видјети да ништа није урађено”, рекао је Илић.
Шеф Клуба одборника СНСД-а Драгослав Топић рекао је да на радно-консултативном састанку, који су одборници данас одржали са Станивуковићем о нацрту ребаланса, нису донесене никакве одређене одлуке када је ријеч о току сутрашње сједнице.
,,Доста ставки Нацрт не садржи, као што су накнаде здравственим радницима, умањен је дио за једнократну помоћ пензионерима, те су скинуте ставке које се односе на борачке категорије”, навео је Топић.
Он је истакао да не постоји никаква комуникација градоначелника са одборницима, који су легитимно бирани од грађана.
,,Доведени смо у ситуацију да са градоначелником комуницирамо преко средстава информисања, медија и друштвених мрежа. Одборници нису упознати о пројектима за развој града, док градоначелник хода по граду, обећава и онда се нама сервирају ставке које треба да прихватимо”, рекао је Топић.

Тагови:

Постаните члан

Заједно можемо све!