Лажна обећања и политичке игре

Лажна обећања и политичке игре

Испред ГрО СНСД-а Бања Лука одборник у Скупштини града Бојан Пећанац издао је саопштење поводом катастрофалног рада градске управе.

Саопштење преносимо у цјелости ⬇️

“Поплаве у Бањалуци су Градску управу затекле неспремне и откриле колико је њихова реакција била неадекватна. Захтијевали смо одлучност и брзу акцију, али умјесто тога добили смо само избјегавање одговорности и политичке игре!

Градски менаџер Бојан Кресојевић рекао је да је СНСД ,,радио неке амандмане“.

СНСД је стао раме уз раме са грађанима и понудио једино рјешење у том моменту – реалокацију средстава из постојећег градског буџета како би се брзо санирале штете од поплава. Али шта смо добили од надлежних? Само празне ријечи и пребацивање кривице на друге!

У претходне три године урадили су преко 100 незаконитих реалокација мимо Скупштине иако то по закону нису смијели. Први пут када смо тражили да се уради реалокација како би се помогло унесрећеним људима, то није урађено.

Грађани су требали бити на првом мјесту, али градски менаџер Кресојевић је очигледно више бринуо о политичким играма него о конкретним рјешењима.

Одбијање сарадње са члановима савјета мјесних заједница представља још један проблем са којим се суочава Град Бањалука. СНСД је предложио формирање комисије коју би чинили одборници и чланови мјесних заједница како би се ефикасније рјешавали локални проблеми. Међутим, Град Бањалука није показао интерес за ову сарадњу, а одлука Скупштине да се предсједницима мјесних заједница обезбиједи 100 КМ мјесечно за покривање трошкова је такође игнорисана иако је ступила на снагу у априлу 2023.

Указујем на нетачне тврдње градског менаџера Кресојевића, који је изјавио да Стручна служба Скупштине града није запримила захтјев за исплату према савјету мјесних заједница. Напротив, Стручна служба Скупштине града је у два наврата тражила по 150 хиљада КМ како би извршила исплату новчаних средстава члановима савјета мјесних заједница, али је на тој ставци Градоначелник одобрио 0 КМ, остављајући чланове мјесних заједница без неопходне подршке.

СНСД поново позива Град Бањалуку да хитно приступи рјешавању проблема који су се појавили током поплава и да успостави конструктивну сарадњу са мјесним заједницама како би се остварила боља будућност за све грађане. Такође, тражимо транспарентност у расподјели буџетских средстава и одговорност за пропусте у управљању градским ресурсима”

Одборник СНСД-а у Скупштини града Бањалука Бојан Пећанац

Тагови:

Постаните члан

Заједно можемо све!