Млади социјалдемократи у акцији даривања крви

Млади социјалдемократи у акцији даривања крви

У сусрет Међународном дану добровољног даривања крви, млади социјалдемократи су организовали акцију у просторијама Завода за трансфузијску медицину Републике Српске. Акцији се одазвало 40 давалаца који су овим гестом исказали своју хуманост.
Предсједник Младих социјалдемократа Немања Бабић, рекао је да традиционално спроводе ову хуману акцију те очекује да ће акција прећи и у редовну активност. Задовољни су одзивом добровољних давалаца крви и количином прикупљених доза, па акцију оцјењују врло успјешном.

,,Велико ми је задовољство што су се овој акцији одазвали наши активисти, чланови и многи млади људи који су данас показали да слиједе овај хумани гест. Млади су активни у даривању крви и показали су да раде корисно за своју локалну заједницу. Прикупљено је 40 доза најдрагоцјеније течности, на чему смо захвални свим учесницима као и стрпљивом особљу Службе за транзфузијску медицину. Искрено се надамо да ће бити организовано још много оваквих акција, да ће се МСД као организација увијек укључивати и да ће одзив бити све већи и већи’’, поручио је Бабић.
Идеју и саму акцију подржао је и предсједник Градског одбора СНСД-а др Владо Ђајић истакавши како је данашња акција за сваку похвалу те да је срећан што су се млади одазвали у великом броју и показали хуманост на овај начин.

,,Даривање крви је један хуман гест, јер осигуравамо увијек доступне дозе крви за оне којима је најпотребнија. Поносан сам на нашу омладину и ово је од великог значаја за све наше пацијенте’’, рекао је Ђајић.

Да је крв течност која живот значи и да наше мало неком значи много, порука је коју су на данашњи дан послали млади.

Тагови:

Постаните члан

Заједно можемо све!