Клуб одборника СНСД-а данас на Тргу Крајине симболично је обиљежио крај новембра као мјесец превенције карцинома тестиса и стерилитета код мушкараца. Циљ одборника био је повећање свијести код мушкарца како би на вријеме уочили и спријечили ову опаку болест. Овим путем одборници су указали да је превенција кључна у спрјечавању ове опаке болести.

„Како бисмо скренули пажњу на ову опаку болест и доппријнијели повећању свијести о важности превентивних прегледа у очувању здравља код мушкараца одлучили смо да изађемо на Трг Крајине и дамо свој допринос када је ова болест у питању. Ову прилику користимо да позовемо све мушкарце да самопрегледом спријече оно најгоре јер није потребно пуно времена за овако нешто. Мислите на ваше здравље“, поручио је Драгослав Топић, шеф Клуба одборника у Скупштини града Бања Лука.

 

Топић је додао да су овом врстом болести највише погођени мушкарци старосне доби од 15 – 35 године, те да се овај дан се обиљежава и свуда у свијету као мјесец посвећен у борби против карцинома тестиса.

Ову акцију подржали су и одборници СНСД-а у Скупштини Града Бојан Пећанац и Боривој Обрадовић.

 

Мјесец борбе против карцинома тестиса
Мјесец борбе против карцинома тестиса

 

ОСТАЛЕ НОВОСТИ

One Response

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.