Одржано предавање о вакцинацији против Ковида 19 у ГрО СНСД-а Бањалука

Одржано предавање о вакцинацији против Ковида 19 у ГрО СНСД-а Бањалука

Вакцина је једино средство које имамо на располагању, а које може да спријечи настанак болести и смањи компликације – порука је са едукативног предавања у Градском одбору СНСД-а Бањалука одржаног у понедјељак о борби против Ковида 19.
Присутнима су се обратили предсједница Актива жена ГрО СНСД-а Бањалука Наташа Радуловић и предсједник ГрО СНСД-а Бањалука Владо Ђајић који је истакао да је веома поносан што је предавање везано за значај вакцинације у спречавању Ковида 19 организовао Актив жена ГрО СНСД-а Бањалука .
,,Овим предавањем још једном апелујемо на све становнике да се вакцинишу’’, додао је Ђајић.
Предавање су одржали министар здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске Ален Шеранић, декан Медицинског факултета Универзитета у Бањалуци Ранко Шкрбић, начелница Клинике за инфективне болести Универзитетско клиничког центра Српске Антонија Верхаз и Начелник Клинике за анестезију и интензивно лијечење у Универзитетско-клиничком центру Републике Српске Драган Ракановић.
„Драго ми је што ГрО СНСД има едукативну сесију када је у питању превенција у борби против Ковида19, а то је вакцинација. Овдје смо да нашем чланству приближимо све релевантне информације које су везане за имунизацију, како би се што више грађана вакцинисало“, поручио је Ален Шеранић.
Додаје да, иако је до сада много тога већ речено о вакцинацији, дошли су и да поразговарају са људима како да унаприједе ситуацију када је у питању вакцинација, не само у Бањалуци већ и у Републици Српској и да разријеше евентуалне дилеме које грађани имају.

Тагови:

Постаните члан

Заједно можемо све!