Позивамо све породиље из Бањалуке које остварују право на накнаду у ГрО на додатну правну подршку

Позивамо све породиље из Бањалуке које остварују право на накнаду у ГрО на додатну правну подршку

Клуб одборника СНСД-а инсистира да се спроведу одлуке које је у демократској процедури изгласла Скупштина града Бањалука. То подразумијева обавезу градске администрације да породиљама исплати пуну једнократну накнаду у износу од 500КМ.
Избјегавање извршења ове Одлуке у потпуности или њено парцијално спровођење значи дерогирање и непризнавање Скупштине, закона и Устава Републике Српске.
Из тог разлога, одборници СНСД-а до даљњег неће учествовати у скупштинским засједањима све док Градска управа не почне уважавати елементарне демократске стандарде и законе Републике Српске.
Позивамо све породиље из Бањалуке да на темељу Одлуке која је прихваћена у Скупштини града на основу приједлога и амандмана бањалучког СНСД-а, поднесу захтјев у Скупштину града за исплату једнократне подршке у износу од 500КМ.
Уз то, Градски одбор СНСД-а одлучан је да пружи додатну правну подршку нашим суграђанкама које су оствариле право на једнократну помоћ тиме што су постале мајке током 2021.
Позивамо све да дођу у нашу правну службу у Улици Јована Дучића бб, Бањалука од 8.00 до 16.00 часова гдје ћемо им пружити сву правну подршку како би реализовале своје право које смо за њих изборили.
Наша порука јавности, Станивуковићу и градској администрацији је јасна – борили смо се осам мјесеци и на крају побједили у случају исплате подршке здравственим радницима, тако ће бити и са породиљама.

Тагови:

Постаните члан

Заједно можемо све!