“Постновинарство и постистина у дигитално доба”

“Постновинарство и постистина у дигитално доба”

Предавање под називом “Постновинарство и постистина у дигитално доба” одржано је у уторак 11.07.2023. године у просторијама Градског одбора Савеза независних социјалдемократа Бања Лука, а у организацији Савјета за медијску и политичку писменост. 

Предавање је одржала др Славица Ишаретовић која има више од двадесет година новинарског искуства и рада у информативним редакцијама бројних медијских кућа. Посљедних дванаест година ради као професор Високе школе „Бања Лука Колеџ”, на Студијском програму Медији и комуникације, а фокус њеног истраживања је феномен медијске писмености.

Предавање професорице Славице Ишаретовић отворило је актуелне теме стања и домета медијске писмености. На предавању је истакнуто да свједочимо тренду релативизације истине, хиперпродукције лажних вијести, дезинформација и непотпуних информација што нас уводи у свијет постистине, постмедија и постновинарства, али и постхуманизма. Проблематизована је и улога савремених комуникацијских технологија у медијској продукцији, као и промјене у сфери новинарских пракси и  начинима рецепције и перцепције медијских садржаја.

Тагови:

Постаните члан

Заједно можемо све!