БИОГРАФИЈА

Предсједник ГрО СНСД Бања Лука- Владо Ђајић

Рођен је 4. октобра 1965.године у Бањој Луци. Средњу медицинску, медицински факултет и магистериј завршио је на Медицинском факултету Универзитета у Бањој Луци. Завршни дио специјализације завршио у Београду, едукацију из ултразвука крвних судова врата и главе у Загребу, а докторирао је на Медицинском факултету Универзитета у Новом Саду.

Учествовао на бројним едукацијама, стручним скуповима и конгресима у Грацу, Берну, Бечу, Дизелдорфу, Падови, Берлину, Сиднеју, итд.
Учествовао је и у увођењу нових терапијских и дијагностичких метода (ултразвук крвних судова врата и главе, примјена тромболитичке терапије, формирање Јединице за мождани удар, испитивање функција аутономног нервног система, итд. ) и едукације кадра за примјену истих у Републици Српској.

Први радни однос као љекар засновао је у Дому здравља Челинац од 1993. године до 1995. године, а након тога запослен је у Клиници за неурологију УКЦ РС. Шест година је обављао послове Шефа одјела за цереброваскуларне болести у Клиници за неурологију.
Ради на Медицинском факултету у Бањој Луци као редовни професор неурологије и шеф Катедре за неурологију.
Био је члан Управног одбора УКЦ РС од 2004. до 2006.године.
Аутор је и коаутор 10 књига и 138 радова објављених у домаћим и међународним часописима.
За свој рад је награђиван од стране предсједника Републике Српске и Коморе доктора медицине Републике Српске.
Од 30.3.2017.године је обављао функцију в.д.генералног директора Универзитетског клиничког центра Републике Српске, а 25.5.2018. године именован је за генералног директора Универзитетског клиничког центра Републике Српске.
Покретач је  пројекта „Превенција можданог удара“ током чије реализације је прегледано око 50 000 грађана у Републици Српској.
Оснивач је Фондације „Дјеца нам се рађала“ која има за циљ подизање свијести о важности повећања наталитета у Републици Српској.
Одликовања и признања:
Поводом Дана државности Србије одликован је у фебруару 2021. године од предсједника Републике Србије Александра Вучића „Орденом Карађорђеве звезде другог степена“.
Од његовог преузимања УКЦ РС је одликован са неколико признања између осталог и:

  • „Орденом заставе са златним вијенцем“ (од стране предсједника Републике Српске, поводом Дана Републике Српске 2021)
  • „Златни грб града Бањалука“ (поводом Дана Града 2021)
  • „Златни знак полиције“ (поводом Дана полиције Републике Српске 2021)