Прес служио за јавно „прљање” и неаргументовано етикетирање без размишљања о посљедицама

Прес служио за јавно „прљање” и неаргументовано етикетирање без размишљања о посљедицама

Писана изјава
Поводом јучерашњих иступа у јавност градоначелника Бањалуке имам потребу да се обратим Бањалучанима, грађанима Републике Српске, не само да аргументима докажем да се ради о клевети и лажима, већ да заштитим људе који су прозвани и њихове породице, које с мојим послом немају никакве везе. Јучерашњем пресу лично не желим да придајем превише важности јер је служио само за јавно „прљање” и неаргументовано етикетирање, без размишљања о посљедицама по људе који се јавно позивају на линч. Моје лично убјеђење је да нико не би требао себи узети за право да јавно суди и пресуђује, нарочито ако тврди да се бори против таквих ствари и за узвишене циљеве како то налаже наша вјера. На крају крајева, то више говори о ономе ко то износи на тај начин него о људима на које се то односи.
Истину је лако доказати, да ја лично од 2019. нисам у власништву наведеног привредног друштва, као што су власништво напустили и други који су се бавили политиком, а како би се избјегле управо овакве ситуације. Највећу непријатности осјећам због акционара тог привредног друштва, а који поред јаке конкуренције од 24 остала привредна друштва из те областу настоје на тржишту да остваре што боље пословне резултате и чија пословна оријентација није рад са јавним сектором, а сада пролазе кроз овакву ситуацију те им се наноси пословна штета.
Фирме се оснивају да би остваривале добит, па се градоначелник пита како је професор Економског факултета успио оцијенити шта је паметно улагање. Толики ниво свијести и информисаности по мени би требао бити минимум од некога ко се налази на тако битној функцији и ко би требало да промовише повољан привредни амбијент, или су моја очекивања превелика? Вјерујем да је тешко то разумјети онима који који су лично и породично богатство као акционари фирми стекли искључиво у пословању са једном државном фирмом. За градоначелника су криминалци акционари фирми које искључиво послују на слободном тржишту и немају никакве пословне аранжмане са државом и државним фирмама.
Могуће да је боравак од мјесец дана на црногорском приморју био напоран и да је то главни разлог његовог замора од свакодневних обавеза. Зато, добронамјерно желим да му скренем пажњу, а прије свега ради нас који живимо у овом граду, да се проблеми не рјешавају перформансима и виртуалном стварношћу, већ мукотрпним дугогодишњим трудом, залагањем и учењем.
Волио бих да сам на ову тему могао говорити уживо и опширније, али налазим се десетак дана у изолацији ради короне са благим симптомима захваљујући вакцинацији. ХВАЛА свим докторима и на бази властитог искуства позивам све наше грађане да се вакцинишу.

Тагови:

Постаните члан

Заједно можемо све!