“Савремено новинарство и питање очувања националног идентитета”

“Савремено новинарство и питање очувања националног идентитета”

У просторијама ГрО одржан је округли сто у организацији Савјета за медијску и политичку писменост и Савјета за национална и политичка питања Градске организације СНСД-а Бања Лука.

Чланови савјета донијели су неколико закључака:

1. Градски одбор СНСД-а Бања Лука позива све учеснике у предстојећој изборној кампањи да се понашају фер и правично те да износе своје програмске циљеве и орјентације не вријеђајући политичке противнике, њихове породице и политичке субјекте из којих долазе.

2. Градски одбор СНСД-а Бања Лука позива све медије писане и електронске да током изборне кампање извјештавају објективно и професионално у складу са правилима струке.

3. Градски одбор СНСД-а Бања Лука сматра да медији у Републици Српској без обзира на уређивачку политику требају у границама својих капацитета стати на заштиту националних интереса Републике Српске, а првенствено у ситуацијама када је угрожен дејтонски положај Републике Српске.

4. Градски одбор СНСД-а Бања Лука позива све медије и све политичке субјекте у Републици Српској да након општих избора 2022. године узму учешћа у правном уређењу медијског простора како би изградили професионалне и објективне медије, унаприједили слободу говора и медијску писменост као и заштиту људских права и основних слобода. 

Уводничари округлог стола били су професори Факултета политичких наука Универзитета у Бањој Луци са студијских програма: Политикологија и Новинарство и комуникологија. Округлом столу су присуствовали представници академске заједнице, чланови Савјета за медијску и политичку писменост и Савјета за политичка и национална питања, представници медија као и кандидати СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске и Парламентарну скупштину БиХ. 

Тагови:

Постаните члан

Заједно можемо све!