Саопштење за медије

Саопштење за медије

Након најновијих иступа и прилично непрецизних најава Градоначелника цијенимо да на оваквој теми није примјерено да се обмањује јавност, чак и злоупотријебе породиље и дефинисане политике.
Како се наводи Станивуковић тврди да ће Град исплатити свим породиљама у овој години од 250 до 1000 КМ, зависно које је дијете мајка родила или рађа. Напомињемо и подсјећамо градоначелника да су у Буџету за ову годину планирана средства управо за све мајке које роде дијете у овој години и да до сада нити једној мајки није исплатио ни марку, само зато што је то био амандман скупштинске већине. Умјесто да реализује Буџет који је усвојен јос 15.4.2021. године, Станивуковић се служио свим политичким и другим средствима како би оспорио исплате које њему нису по вољи. Овакво обраћање мајкама и замјену теза сматрамо крајње лицемјерним, те га позивамо да исплати свим породиљама накнаде како је предвиђено Буџетом за ову годину. Мајке и њихова тек рођена дјеца не треба да буду дио ничијих, па ни његових играрија и предмет манипулација.
Као одборници у Скупштини града Бања Лука који чине скупштинску већину више пута смо истицали да нећемо одустати од наших амандмана, између осталог од амандмана у вези са подршком породиљама за свако новорођено дијете. Весели нас чињеница да уколико је наше ставове коначно прихватила и ГУ, онда можемо приступити реализацији ове племените идеје како је дефинисано усвојеним буџетом за ову годину.
Надамо се да ова идеја неће више бити предмет полемика и опструкције од стране ГУ. Увјерени смо да ћемо оваквим политикама доћи до крајњег циља, а то је да не будемо друштво у којем „има више бака и дека него дјеце”.
Клубови Скупштинске већине у граду Бања Лука- СНСД, ДЕМОС, УС, СП и независни одборник Саша Чудић

Тагови:

Постаните члан

Заједно можемо све!