“Српска је завјет од којег нећемо одустати”

“Српска је завјет од којег нећемо одустати”

“Српски народ је слободарски народ, окупљен око Републике Српске и Србије, као својих држава. Српска је завјет од којег нећемо одустати.”

Поручио је то предсједник СНСД-а Милорад Додик у манастиру Гомионица код Бањалуке честитајући Видовдан – крсну славу Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског (Република Српска) пука у Оружаним снагама БиХ.

Обиљежавању су присуствовали и представници Градског одбора СНСД-а Бањалука, а предсједник Владо Ђајић поручује да је жеља свих нас да сваки наредни Видовдан прославимо уједињени и у миру јер је то најбољи начин да искажемо захвалност и дубоко поштовање више од 23.000 бораца који су дали своје животе за отаџбину!

У манастиру Гомионица је поводом обиљежавања Видовдана – крсне славе Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског (Република Српска) пука служена света архијерејска литургија и парастос погинулим српским борцима од Косовског боја до данас. Литургију и парастос су служили преосвећени епископи бањалучки Јефрем и бихаћко-петровачки и рмањски Сергије.

У оквиру обиљежавања обављен је и обред ломљења славског колача.

Тагови:

Постаните члан

Заједно можемо све!