Талић: Помогли смо двојици спортиста да оду на Параолимпијаду у Токио

Талић: Помогли смо двојици спортиста да оду на Параолимпијаду у Токио

Савјет за спорт Градског одбра СНСД-а у Бањалуци новчано је помогао двојици параолимпијаца из Републике Српске како би им омогућили да оду на Параолимпијаду у Токио, која почиње 24. августа.
Ненад Талић, члан Савјета за спорт Градског одбра СНСД-а у Бањалуци, примио је одбојкаша Одбојкашког инвалидског клуба Борац Стевана Црнобрњу и уручио му помоћ која ће сигурно значити овом младом спортисти.
„Република Српска и Бањалука имају само двојицу спортиста који нас представљају на Параолимпијади у Токију. Један од тих момака је стонотенисер којем је члан Савјета за спорт СНСД-а Маринко Умичевић уручио 1.000 евра и помогао његов пут. Други представник је Стеван Црнобрња, одбојкаш Одбојкашког инвалидског клуба Борац, који ће наступити за репрезентацију Босне и Херцеговине, и коме смо ми из Савјета за спорт из својих личних примања сакупили и уручили 1.550 КМ за његов пут и за лакше учествовање“, рекао је Талић.
Он је рекао да је репрезенатција БИХ често с таквих такмичења долазила са медаљама, тако да се надају и очекују да ће Црнобрња и овај пут да се врати са једним од одличја.
„Савјет за спорт ће и даље бити ту, заједно са предсједником Владом Ђајићем, да помогнемо свим спортистима у граду Бањалука, али и шире, што се тиче њихових услова, али и путовања и слично“, нагласио је Талић.
Рекао је да је ОИК Борац од Града Бањалука добио неусловне просторије, те ће се трудити да уреде тај простор.
„Између осталог, Стеван Црнобрња је члан Одбојкашког инвалидског клуба Борац који је на кориштење од града Бањалука добио неусловне просторије. Предсједник Ђајић и предсјеник Скупштине Града Бањалка Младен Илић су се укључили, па ћемо покушати након његовог доласка са параолимпијаде да заједно уредимо те просторије, да их реновирамо и омогућимо им лакши рад“, рекао је Талић подсјетивши да је Борац првак Републике Српске и првак Србије у овом спорту.

Тагови:

Постаните члан

Заједно можемо све!