Топић: Градоначелник свјесно оштећује буџет Града

Топић: Градоначелник свјесно оштећује буџет Града

Шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини Града Бања Лука Драгослав Топић упутио је питање потписнику инспекције и Комуналне полиције, зашто избјегавају контроле одређених угоститељских објеката у строгом центру града којима је истекло одобрење и дозвола за постављање љетних башти крајем августа ове године.
„Од септембра мјесеца имам провјерена сазнања, написмена да одређене баште угоститељских објеката у строгом центру града немају дозволе од првог септембра ове године, а исте су кориштене и у септембру и октобру и један дио у новембру док је било лијепо вријеме. На тај начин је оштећен буџет Града Бања Лука на десетине хиљада марака “, рекао је Топић.
Шеф Комуналне полиције Града Бањалука Синиша Штрбац покушао је оправдати овај пропуст рекавши да су средства за утврђивање неправилности, односно прибављање одобрења усмјерена за контролу лица у кућној изолацији изазваној вирусом корона.
Топић је позвао градоначелника Бања Луке Драшка Станивуковића да хитно реагује.
„Ово је страшно што смо чули од потписника Штрбца. Комунална полиција свјесно оштећује буџет Града Бања Лука не вршећи контроле угоститељских објеката и постављених башти. Ја не могу вјеровати да сам ово чуо. Ви знате да постоје баште у центру града гђе је најскупљи закуп по квадратном метру и ћутите на то. Поставља се логично питање: „Да ли неко узима мито?“, питао је Топић.
Он је и додао да комунални полицајци свакодневно пролазе поред тих башти и потписник Комуналне полиције је потврдио да они томе окрећу главу.
„Ви контролишете рјешења и ви знате којима је баштама истекло рјешење. Ми тренутно говоримо о центру града. Шта је онда са периферијом, са осталим локалима? Надам се да ћете у наредном периоду исправити све неправилности и санкционисати све одговорне за ово што смо чули, јер се и сами представљате као легалиста“, рекао је Топић Станивуковићу.

Тагови:

Постаните члан

Заједно можемо све!