Топић: Машине испред Kајак терасе искоришћене искључиво за јефтине политичке поене

Топић: Машине испред Kајак терасе искоришћене искључиво за јефтине политичке поене

“Машине које су мјесецима биле паркиране испред Кајак нису служиле сврси него искључиво за јефтине политичке поене”, поручује шеф клуба одборника СНСД-а у Скупштини града Бањалука Драгослав Топић.
“Умјесто да су тим машинама чистили канале, и спријечили поплаве које су прије неколико дана погодиле поједина бањалучка насеља, стајале су мјесецима као дјечије играчке”, додаје Топић.
Топић подјсећа да је бањалучанима оштећена имовина након поплава и апелује на Драшка Станивуковића да ресурсе градских служби стави на услугу грађанима, а не да их користи личну промоцију.
Да багери нису служили сврси по наредби тренутног градоначелника, потврдио је и први човјек Републичке управе Цивилне заштите Милан Новитовић.
Он каже да намјенске машине, које је требало да на подручју Бањалуке очисте пропусте и канале како би се избјегло плављење, нису биле у употреби од 20. јуна по наредби градоначелника.
Новитовић је додао да је то разлог зашто Цивилна заштита Бањалуке није дјеловала, а градоначелник је тим чином додатно изложио грађане ризику и повећао насталу штету на поплављеним подручјима.
“Овдје се ради о ненамјенском ангажовању материјално-техничких средстава, односно комбиноване радне машине које је град Бањалука требало да користи превентивно за чишћење пропуста, канала и корита потока који се налазе на подручју града. Али, нису могле бити кориштене јер су од 20. јуна ван употребе по налогу градоначелника и налазиле су се на платоу Кајак терасе”, рекао је Новитовић за Срну.
Најављује да ће Републичка управа Цивилне заштите ће у наредном периоду, кроз инспекцијски надзор и у сарадњи са припадницима Министарства унутрашњих псолова Републике Српске, да утврди ниво одговорности и процјену штете коју су на овај начин претрпјели грађани Бањалуке.

Тагови:

Постаните члан

Заједно можемо све!