“Машине које су мјесецима биле паркиране испред Кајак нису служиле сврси него искључиво за јефтине политичке поене”, поручује шеф клуба одборника СНСД-а у Скупштини града Бањалука Драгослав Топић.

 

Драгослав Топић
Драгослав Топић

 

“Умјесто да су тим машинама чистили канале, и спријечили поплаве које су прије неколико дана погодиле поједина бањалучка насеља, стајале су мјесецима као дјечије играчке”, додаје Топић.

Топић подјсећа да је бањалучанима оштећена имовина након поплава и апелује на Драшка Станивуковића да ресурсе градских служби стави на услугу грађанима, а не да их користи личну промоцију.

Да багери нису служили сврси по наредби тренутног градоначелника, потврдио је и први човјек Републичке управе Цивилне заштите Милан Новитовић.

Он каже да намјенске машине, које је требало да на подручју Бањалуке очисте пропусте и канале како би се избјегло плављење, нису биле у употреби од 20. јуна по наредби градоначелника.

Новитовић је додао да је то разлог зашто Цивилна заштита Бањалуке није дјеловала, а градоначелник је тим чином додатно изложио грађане ризику и повећао насталу штету на поплављеним подручјима.

“Овдје се ради о ненамјенском ангажовању материјално-техничких средстава, односно комбиноване радне машине које је град Бањалука требало да користи превентивно за чишћење пропуста, канала и корита потока који се налазе на подручју града. Али, нису могле бити кориштене јер су од 20. јуна ван употребе по налогу градоначелника и налазиле су се на платоу Кајак терасе”, рекао је Новитовић за Срну.

Најављује да ће Републичка управа Цивилне заштите ће у наредном периоду, кроз инспекцијски надзор и у сарадњи са припадницима Министарства унутрашњих псолова Републике Српске, да утврди ниво одговорности и процјену штете коју су на овај начин претрпјели грађани Бањалуке.

 

ОСТАЛЕ НОВОСТИ

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.