Угостили смо књижевницу Јелену Бачић Алимпић

Угостили смо књижевницу Јелену Бачић Алимпић

У организацији Савјета за културу, умјетност и заштиту културног насљеђа Градског одбора СНСД-а Бања Лука вечерас смо угостили Јелену Бачић Алимпић, ауторку високотиражних романа који су омиљени читаоцима у Србији и региону, а књижевно вече у Мултимедијалној сали у кругу Чајавеца привукло је велики број Бањалучана.

Јелена Бачић Алимпић говорила је о свом животу, гдје налази инспирацију за своје романе, о својој новинарској каријери.

Књижевница се захвалила предсједнику ГрО СНСД-а Бањалука Влади Ђајићу на позиву и поручила да увијек радо долази у Републику Српску.

“С обзиром на то да Нови Сад и Бањалуку врло често пореде као сличне градове, овдје се осјећам као домаћин, а не гост. У редовном сам контакту са бројним читатељкама из Бањалуке.”

Предсједник ГрО СНСД-а Бањалука Владо Ђајић је рекао да му је велика част што смо угостили једну од најчитанијих књижевница наших простора те да се нада да ће ово бити само једно у низу гостовања.

“Драго нам је што смо у могућности да за наше Бањалучане организујемо представе, књижевне вечери, едукативна предавања. Велики одзив нам говори да смо на правом путу и сигурно је да ћемо тако и наставити.”

Јелена Бачић Алимпић је до сада објавила дванаест романа, а из године у годину њене књиге су најчитаније у мрежи библиотека широм Србије.

Тагови:

Постаните члан

Заједно можемо све!