УКЦ Српске предочио доказ: Кисеоник није штетан по здравље пацијената, нема разлога за страх

УКЦ Српске предочио доказ: Кисеоник није штетан по здравље пацијената, нема разлога за страх

Кисеоник који се даје пацијентима у Универзитетском клиничком центру Републике Српске није штетан по здравље пацијената и у складу је са свим потребним прописима, исти је као кисеоник који се употребљава у свим болницама у региону и Европи, те пацијенти немају разлога за страх, саопштено је данас из УКЦ-а Српске.
Њихово саопштење преносимо у потпуности.
“Кисеоник који се даје пацијентима у Универзитетском клиничком центру Републике Српске није штетан по здравље пацијената и у складу је са свим потребним прописима, исти је као кисеоник који се употребљава у свим болницама у региону и Европи, те пацијенти немају разлога за страх. То доказује и сертификат који шаљемо у прилогу.
“Откад постоји УКЦ Републике Српске користи се исти кисеоник и не стоје тврдње и инсинуације о његовој употреби у вријеме пандемије вируса корона. Тај кисеоник користи се у лијечењу апсолутно свих пацијената којима је, нажалост, понекад потребан. Када је УКЦ Републике Српске расписивао тендер, у складу са захтјеваном документацијом, добили смо рјешење од Агенције за лијекове БиХ да понуђач има рјешење да се бави прометом медицинског кисеоника чији је састав 99,5 одсто кисеоник. Сви наши пацијенти примају такав кисеоник и овдје је таквим кисеоником излијечено на хиљаде пацијената.
Још једном одговорно тврдимо да нема разлога за страх, да кисеоник који је у употреби у УКЦ Републике Српске није и не може бити штетан по здравље пацијената.
Напомињемо да је ширења лажи, неистина, страха и панике међу становништвом Бањалуке и цијеле Републике Српске, посебно међу пацијентима и њиховим породицама јако опасно. Упозоравамо све оне који из само њима знаних разлога покушавају да ни из чега стварају аферу, само доприносе јос већем страху пацијената и породица за њихово здравље што увелико одмаже нашим љекарима и медицинском особљу у борби за њихово здравље.
У сврху заштите здравља свих наших становника како сада, тако и у будућности напомињемо да здравствени радници дају све од себе како би спасили сваки живот током ове пандемије, а кисеоник игра велику улогу у томе јер само данас је око 200 људи у УКЦ Републике Српске на кисеоничној подршци.
Апелујемо на све оне који не бирају ни цијену, ни средства, да постигну само њима познат циљ, да када за то користе здравље људи, размишљају о посљедицама. Љекари и медицинско особље УКЦ РС осуђују поступке који су против здравља грађана РС.
На крају да напоменемо не желимо да учествујемо у евентуалном обрачуну произвођача и добављача кисеоника на овим просторима, а на чију страну су се појединци сврстали.”

Тагови:

Постаните члан

Заједно можемо све!