Ђајићу плакета за допринос побољшању живота особа са Дауновим синдромом

Ђајићу плакета за допринос побољшању живота особа са Дауновим синдромом

Представници Даун синдром центра Бањалука уручили су данас директору Универзитетског клиничког центра Републике Српске Влади Ђајићу Међународну плакету у знак захвалности за помоћ и залагање за побољшање квалитета живота особа са Дауновим синдромом.
Ђајић, који је и амбасадор особа са Дауновим синдромом, рекао је да ово признање за њега има посебан значај, јер долази од искрених пријатеља.
“У трансферу емоција и знања, који између нас постоји већ дуже вријеме, они мени помажу више него ја њима, те сам научио много – да смо сви лимитирани и да сви имамо одређене могућности, мане, врлине и да треба уживати у оном што човјек има”, рекао је Ђајић новинарима у Бањалуци.
Директор Даун синдром центра Бањалука Зоран Јелић рекао је да је Међународна плакета Ђајићу уручена у име особа са Дауновим синдромом из Републике Српске, Норвешке, Аустрије, Србије и Црне Горе.
“Задовољство нам је ову повељу и цртеж који симболизује дрво живота дјеце сунца уручити човјеку који је уз нас већ дужи низ година, који је формирао први фудбалски клуб особа са Дауновим синдромом, те који је са предсједником Републике Српске 2019. године организовао први лет авионом ових особа и осам дана боравка у Београду”, рекао је Јелић.
Он је истакао да је Ђајић својим ангажманом дао велики допринос и борби против стигме особа са Дауновим синдромом, те за њихову међународну и друштвену видљивост и укључивање у све сфере живота.
“То све заслужује захвалност и треба да буде примјер другима да дају допринос да особе са Дауновим синдромом, у складу са својим могућностима, живе нормалан и испуњен живот и да не буду маргинализовани”, рекао је Јелић.

Тагови:

Постаните члан

Заједно можемо све!