Ђајић: Док се Драшко сликао и позирао, здравствени радници спасавали животе

Ђајић: Док се Драшко сликао и позирао, здравствени радници спасавали животе

“Док се Драшко сликао и позирао, здравствени радници су спасавали животе наших суграђана. Инсистираћу да се спроведе одлука Уставног суда о новчаној подршци њима јер је то најмање што можемо да учинимо”, поручује директор УКЦ-а др Владо Ђајић.
Осуђује понашање градоначелника Бањалуке који је гласао против помоћи здравственим радницима и породиљама, a потом је ту одлуку хтио да оспори пред Уставним судом.
“Сада када је то пресуђено, он не исплаћује накнаду и још је хтио да све то злоупотријеби фотографисањем”, поручио је Ђајић.
Данас је због тога одржан састанак предсједника Скупштине Града Бањалука Младена Илића, шефова клубова оборника скупштинске већине са директорима јавних здравствених установа на територији Бањалуке.
Директор УКЦ-а Републике Српске Владо Ђајић изразио је захвалност предсједнику Скупштине града Бањалука и скупштинској већини на пажњи коју су исказали према свим здравственим установама и радницима у Бањалуци.
Једнократну новчану помоћ добиће још и радници Завода за физикалну медицину и рехабилитацију “Др Мирослав Зотовић”, Завода за судску медицину Републике Српске, Завода за трансфузијску медицину и Завода за стоматологију Републике Српске добиће једнократну помоћ града Бањалука од 500 КМ ребалансом буџета или буџетом у идућој години, саопштио је предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић.
Након састанка са директорима здравствених установа, Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске, те Дома здравља Бањалука, Илић је рекао новинарима да ће ова средства бити исплаћена ребалансом овогодишњег буџета или ће то бити предмет исплате у наредној години, тако да ће радници добити средства за ову и 2022. годину.
“Заједнички смо констатовали да је симболична једнократна накнада у виду подршке здравственим радницима ових Установа, а која је обезбјеђена кроз амандман СНСД-а и коалиционих партнера, знак захвалности здравственим радницима који носе огроман терет кризе изазване пандемијом вируса Корона”, поручио је Младен Илић

Тагови:

Постаните члан

Заједно можемо све!