Ђајић: Народ мора да зна шта је изазвао градоначелник Бањалуке (ВИДЕО)

Ђајић: Народ мора да зна шта је изазвао градоначелник Бањалуке (ВИДЕО)

Директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић рекао је да су резултати анализе потврдили да се у овој здравственој установи користи исправан кисеоник и да пацијенти могу да буду мирни.
“Ова конференција има за циљ да смири наше пацијенте и њихову родбину. Добро знам од кога су наши грађани узнемирени. Доказано је оно у шта нисмо ни сумњали. Ми смо нашим пацијентима давали потпуно исправан европски, стандардизовани кисеоник, а то је урадила цертификована свјетска лабораторија, гдје кисеоник треба да буде 99,5, а онај који смо ми давали нашим пацијентима је 99,92. Чак и веће концентрације. Без састава штетних материја”, изјавио је Владо Ђајић, директор УКЦ-а Републике Српске те додао:
“Народ мора да зна шта је изазвао градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић”, истакао је Ђајић.
Он је навео да је све у УКЦ-у урађено по закону.
“Животи наших пацијената прикључених на кисеоник нису били у опасности и то је главно што поручујем пацијентима, њиховим породицама и цијелој забринутој јавности. Све је по закону, све процедуре су испоштоване”, нагласио је Ђајић.
Како је рекао, здравствени радници и руководство УКЦ-а ће наставити предано да раде, наводећи да је данас стигла цистерна са кисеоником.
“Боримо се заједно са руководством Републике Српске, који су били уз пацијенти и народ и захваљујем им на томе, да обезбиједимо довољне количине кисеоника”, казао је директор УКЦ-а Републике Српске.
На УКЦ Републике Српске данас је стигла цистерна са кисеоником, поручио је Владо Ђајић.

Тагови:

Постаните члан

Заједно можемо све!