Ђајић: Станивуковић плаши пацијенте и шири панику, овакве оптужбе су за тужбу

Ђајић: Станивуковић плаши пацијенте и шири панику, овакве оптужбе су за тужбу

Одговорно тврдим да кисеоник који се примјењује и даје пацијентима у Универзитетском клиничком центру Републике Српске исти као кисеоник који се употребљава у свим болницама у Европи и региону. Такав исти се овдје примјењује од када постоји УКЦ.
Поручио је ово директор УКЦ-а Владо Ђајић након изјаве градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића да УКЦ испоручује кисеоник који није медицински.
“Ми и када смо расписивали тендер добили смо рјешење од наше агенције да понуђач има рјешење да се бави прометом медицинског кисеоника чији је састав 99,5 посто кисеоник. Сви наши пацијенти примају такав кисеоник и овдје је излијечено на хиљаде пацијената са таквим кисеоником. Нема разлога за страх наших пацијената, али ни родбине пацијената који се овдје лијече”, рекао је Ђајић.
Он је истакао да је Станивуковић још једном показао да му није стало до грађана, већ само до његове личне промоције.
“Што се тиче саме тужбе тренутног градоначелника Драшка Станивуковића, ово је још један доказ да њему није стало до грађана Бањалуке, до грађана Републике Српске, до напретка институција у Републици Српској, већ му је стало до његове личне промоције и да не бира ни цијену ни средства, а што је најгоре ни посљедице.
Он шири панику, он сада плаши наше пацијенте да ће се угушити ако примају кисеоник, плаши родбину наших пацијената и то је страшно. То је за сваку осуду па и за тужбе. Истовремено, да је мислио добронамјерно, као први човјек града, и да жели нешто добро, он је требао да дође овдје код мене као првог човјека УКЦ-а и да види имамо ли каквих проблема, може ли ишта да помогне као градоначелник.
Јер, овдје је ванредно стање, ми имамо близу 400 пацијената данас, од којих је половина на кисеонику.
Да је желио да помогне и да му је стало до становника Републике Српске, дошао би да види има ли каквих проблема, да укаже на то и да види да ли као градоначелник може да помогне да ријешимо тај проблем, ако мисли да постоји проблем”, истакао је директор највеће здравствене установе у Српској.
Поновио је да Станивуковићу није стало до грађана, и истакао да је он први градоначелник у историји који је тужио здравствене раднике и породиље.
“Значи још један доказ да му није стало до становника, да му није стало до УКЦ-а, до наших грађана… Истовремено он је први градоначелник у историји који је тужио здравствене раднике и породиље. То је страшно. Ми смо предложили, и усвојила је Скупштина и све је по закону, да здравствене ранике који су поднијели највећи терет и показали највећи патриотизам, за разлику од њега, док су они радили, он је скијао по Копаонику и мјесец дана се купао на мору, а наш здравствени радник није узео ниједан дан годишњег одмора, и тужио здравствене раднике да им се не да 500 КМ.
Морам да кажем, имали смо састанак, здравствени радници су огорчени што имају таквог градоначелника који их је тужио и који није још ниједном дошао у посјету УКЦ-у од када је постао градоначелник. То довољно говори колико му је стало до здравља и до становника Бањалуке и републике Српске”, закључио је Ђајић и још једном поновио да нема разлога за страх јер пацијенти на УКЦ-у добијају квалитетан кисеоник као и у свим здравственим установама у Европи.

Тагови:

Постаните члан

Заједно можемо све!