Ђајић тражи хитну исплату накнада породиљама и здравственим радницима

Ђајић тражи хитну исплату накнада породиљама и здравственим радницима

Предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука Владо Ђајић затражио је од градоначелника Драшка Станивуковића хитну исплату накнаде за породиље и здравствене раднике из овог града.
„Као љекар, предсједник Фондације `Дјеца нам се рађала`, народни посланик и генерални директор Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ тражим да градоначелник хитно исплати по 500 КМ здравственим радницима и свим породиљама”, рекао је Ђајић новинарима у Бањалуци.
Ђајић је истакао да је ову одлуку донијела Скупштина града, те да је то право, али и потреба и породиља и здравствених радника, који су заслужили овакву накнаду.
„Одлуку о исплати накнада здравственим радницима потврдио је и Уставни суд Републике Српске. Не трпимо одгађање и нећемо га дозволити”, поручио је Ђајић.
Уколико накнаде не буду исплаћене у шта краћем року, Ђајић је навео да ће затражити посебну сједницу градског парламента, на чијем дневном реду ће бити само ово питање.
Ђајић је нагласио да средстава у градском буџету има више него икада до сада.
„Буџет од 150 милиона КМ појачан је са 17 милиона КМ, а град је у горем стању него икада. Моја порука градоначелнику је више рада и одговорности, а мање кукања, тужакања и играрије”, рекао је Ђајић.
Уставни суд Републике Српске одбацио је Станивуковићев приједлог за оцјењивање уставности и законитости одлуке градске Скупштине о усвајању буџета за 2021. годину у дијелу који се односи на буџетске издатке по корисницима – једнократна новчана помоћ запосленима у здравству на подручју града.
Изјаву Владе Ђајића погледајте ОВДЈЕ.

Тагови:

Постаните члан

Заједно можемо све!