Ђајић: Противницима смета заинтересованост грађана за наше активности

Ђајић: Противницима смета заинтересованост грађана за наше активности

Предсједник ГрО СНСД-а Бањалука Владо Ђајић говорио је у интервјуу за Ослобођење о животу који води између бриге о пацијентима и бриге о поштовању Пословника о раду Народне скупштине Републике Српске. Ђајић је, као један од најбољих љекара, изабран на мјесто директора УКЦ-а Републике Српске, а скоро 30.000 гласова народне подршке донио му је још један мандат народног посланика.
На питање о приједлогу за укидање дуплих функција Ђајић одговара да ништа није црно и бијело.
“Некима треба укинути и једну функцију. Треба анализирати ко шта ради и како ради и да ли је способан да ради и тај један посао. Ја нисам желио ниједну функцију. Нисам ни био члан партије до прије неколико година. Изабран сам на мјесто директора УКЦ-а РС-а као један од најбољих љекара. УКЦ је тада био у катастрофалном стању. Требао сам да поправим ствари и показао сам да могу то да урадим. Био је конкурс у септембру, прије избора. Комисија је изабрала мене.
Онда су дошли избори. Стављен сам на листу. Народ је желио да ја будем посланик. Некоректно је према народу да се повучем и да омогућим некоме ко је имао двије хиљаде гласова да представља вољу народа умјесто мене, који сам освојио 29.000. Ја сам легалиста и сматрам да ово питање треба да се ријеши законски. Не уживам ни у једној функцији. Патим се сваки дан и у болници и у Скупштини”,поручио је предсједник ГрО СНСД-а Бањалука.
Додаје да је свјестан да појединци преспавају мандат и министра и директора. Чекају да неко други уради њихов посао.
“Радио сам по 20 сати дневно да бих стигао све. Рекао сам себи да ћу оставити све ако видим да УКЦ трпи због других обавеза”,каже Ђајић.

На оптужбе опозиције да пацијенте прегледају у просторијама Градског одбора ове странке, Ђајић оштро одговара.

“Како ћемо прегледати пацијенте у просторијама? Сваки дан одржавамо нека предавања из разних области у просторијама СНСД-а, па и предавања из здравства. Њима је запало у око што је моје предавање о превенцији можданог удара у просторијама СНСД-а слушало 700 пензионера. Одлучили смо да те пацијенте прегледамо бесплатно. Није то прави преглед, прегледаћемо их право у ординацији”, рекао је он за Ослобођење.

Владо Ђајић говорио је и о тренутној ситуацији у Бањалуци, о буџету и ребалансу Града. Поручује да Град плива у парама али да градоначелник и екипа то не знају искористити те да није истина да СНСД не да буџет Бањалуци.

“Обишао сам сва села по десет пута и катастрофално је стање на терену. Никад нисмо имали више пара, а никад лошије није било. Није буџет дјечија играоница у којој се игра ко како хоће. Морају се одредити приоритети”, закључује Ђајић за Ослобођење.

Тагови:

Постаните члан

Заједно можемо све!