Др Владо Ђајић
Предсједник ГрО СНСД Бања Лука

Др Владо Ђајић

Рођен је 4. октобра 1965.године у Бањој Луци. Средњу медицинску, медицински факултет и магистериј завршио је на Медицинском факултету Универзитета у Бањој Луци. Завршни дио специјализације завршио у Београду, едукацију из ултразвука крвних судова врата и главе у Загребу, а докторирао је на Медицинском факултету Универзитета у Новом Саду.

Учествовао на бројним едукацијама, стручним скуповима и конгресима у Грацу, Берну, Бечу, Дизелдорфу, Падови, Берлину, Сиднеју, итд.
Учествовао је и у увођењу нових терапијских и дијагностичких метода (ултразвук крвних судова врата и главе, примјена тромболитичке терапије, формирање Јединице за мождани удар, испитивање функција аутономног нервног система, итд. ) и едукације кадра за примјену истих у Републици Српској.

Први радни однос као љекар засновао је у Дому здравља Челинац од 1993. године до 1995. године, а након тога запослен је у Клиници за неурологију УКЦ РС. Шест година је обављао послове Шефа одјела за цереброваскуларне болести у Клиници за неурологију.
Ради на Медицинском факултету у Бањој Луци као редовни професор неурологије и шеф Катедре за неурологију.
Био је члан Управног одбора УКЦ РС од 2004. до 2006.године.
Аутор је и коаутор 10 књига и 138 радова објављених у домаћим и међународним часописима.
За свој рад је награђиван од стране предсједника Републике Српске и Коморе доктора медицине Републике Српске.
Од 30.3.2017.године је обављао функцију в.д.генералног директора Универзитетског клиничког центра Републике Српске, а 25.5.2018. године именован је за генералног директора Универзитетског клиничког центра Републике Српске.

Најновије вијести

Прочитајте најновије вијести i publikacije gradski odbor Banja Luka

Слава храма у Бочцу

Слава храма у Бочцу

Присуствовали смо слави храма и помену палим борцима у одбрамбено-отаџбинском рату из Бочца. Увијек се радо одазовемо на позиве наших суграђана. Чувајмо традицију!

Угостили смо књижевницу Јелену Бачић Алимпић

Угостили смо књижевницу Јелену Бачић Алимпић

У организацији Савјета за културу, умјетност и заштиту културног насљеђа Градског одбора СНСД-а Бања Лука вечерас смо угостили Јелену Бачић Алимпић, ауторку високотиражних романа који су омиљени читаоцима у Србији и региону, а књижевно вече у Мултимедијалној сали у кругу Чајавеца привукло је велики број Бањалучана. Јелена Бачић Алимпић говорила је о свом животу, гдје […]

Др Ранко Рајовић одржао предавање у ГрО СНСД-а Бањалука

Др Ранко Рајовић одржао предавање у ГрО СНСД-а Бањалука

Аутор НТЦ програма учења, сарадник Уницефа за рану едукацију, оснивач Менсе у Србији и неколико земаља у региону и један од најцијењенијих стручњака на нашим просторима у области васпитања и образовања дјеце одржао је предавање у нашој Бањалуци! Др Ранко Рајовић у препуној Мултимедијалној сали у кругу Чајавеца говорио је на тему „Дјеца заробљена у […]

„Дјеца заробљена у виртуелном свијету“ др Ранко Рајовић

„Дјеца заробљена у виртуелном свијету“ др Ранко Рајовић

Аутор НТЦ програма учења, сарадник Уницефа за рану едукацију, оснивач Менсе у Србији и неколико земаља у региону и један од најцијењенијих стручњака на нашим просторима у области васпитања и образовања дјеце одржаће предавање у нашој Бањалуци! Др Ранко Рајовић говориће на тему „Дјеца заробљена у виртуелном свијету“, а предавање у организацији Савјета за основно образовање Градског […]

Са предсједником у Млинској Ријеци

Са предсједником у Млинској Ријеци

Окупили смо се на дружењу предсједника мјесних одбора и активиста ГрО СНСД-а Бања Лука са предсједником СНСД-а Милорадом Додиком и предсједником ГрО СНСД-а Бања Лука Владом Ђајићем. На радном састанку и дружењу чуле су се јасне поруке. Предсједник ГрО СНСД-а Бањалука најавио је важне промјене у градској организацији СНСД-а које ће бити доказ да само […]

“Србија наде”

“Србија наде”

Са Анђелком Вучићем, оцем предсједника Србије Александра Вучића, министром финансија Србије Синишом Малим, генералним секретаром СНСД-а Луком Петровићем и бројним колегама и грађанима на митингу подршке “Србија наде” у Београду. Увијек раме уз раме уз нашу братску Србију и српски народ!

Спасовданска литија

Спасовданска литија

Предвођени Њиховом преосвештенству епископом бањалучким Јефремом и канадским Митрофаном, уз присуство великог броја вјерног народа корачали смо улицама нашег града. У Бањалуци је данас свечан дан!

Срећна слава Града Спасовдан!

Срећна слава Града Спасовдан!

Свим грађанима наше Бањалуке желимо срећну славу Града, Спасовдан! Домаћинима који славе, нека је срећна слава! Да је у благостању и слози проведете са ближњима.

“На Дрини ћуприја” у драмском тумачењу Тихомира Станића

“На Дрини ћуприја” у драмском тумачењу Тихомира Станића

У препуној мултимедијалној сали Бањалучани су у једном даху уживали у драмском тумачењу Тихомира Станића дјела нобеловца Иве Андрића “На Дрини Ћуприја”. Легендарни глумац већ деценијама бриљира на сцени, Андрићев текст изводи широм свијета више од 20 година, а вечерас у организацији Савјета за културу Градског одбора СНСД-а стигао је и у Бањалуку. Била нам […]

Постаните члан

Заједно можемо све!